edo muric Svet24.si

Edo Murić : septembra bom drugič očka!

potres2 (1) Svet24.si

Zaradi potresov je v nevarnosti 400.000 ...

marjan dukaucic bobo Necenzurirano

Zadnje dejanje ministra Dikaučiča: več denarja ...

drago janca f andraz gombac Reporter.si

Veliki pisatelj Drago Jančar: Slovensko toksično...

doncic jenner Ekipa24.si

Dončić in ameriška zvezdnica! Saj ne boste ...

kraljica-elizabeta-charles Odkrito.si

Je kraljica sploh še ŽIVA?!

doncic 22 pm Ekipa24.si

Kaaaaj?! Slovenski medij šokantno nad Lukovo ...

Novice Škocjan

Plamenke razveselile s koncertom

Piše: Dolenjski list. L.Markelj

Čas objave:
31.12.2019 07:30

Članice Pevske skupine Plamen iz Škocjana so letni koncert organizirale v času božično-novoletnih praznikov in prejšnji konec tedna zapele v cerkvi Sv. Kancijana v Škocjanu.

"Kulisa" tokratnega koncerta so bile čudovite jaslice, ki so jih skupaj s škocjanskim župnikom Tonetom Dularjem postavili številni prostovoljci.

Koncert so pevke skupine Plamen pričele s pesmijo Sveta noč, ki sta jo zaigrala Tadeja Omrzel na violini in Luka Omrzel na trobenti, nato pa sta sledili skladbe Adeste Fideles in Zvezde žarijo. Ostale pesmi so predstavile ob spremljavi pianista Jerneja Šuštaršiča in kitarista Nejca Godca: Ko so pastirji, Najlepši čas v letu, Pie jesu, White Christmas, Walking in the air ter O Holy night, ki je čudovito zazvenela s solistko Tadejo Omrzel.

Koncert so Plamenke popestrile z gosti, in sicer z MePZ Šmarješke Toplice, ki prepeva pod vodstom Milana Pavliča. Pripravili so prijeten program pesmi: Glej, povsod sneg bel leži, Angel božji stopil je, Betlehem že spi in Aleluja (L. Cohen). Posebnost koncerta je bila izvedba pesmi Prayer (prir. Mark Hayes), ki so jo ob spremljavi že zgoraj omenjenih glasbenikov zapele Julija Srpčič, Tadeja Omrzel in Sabina Šoštarec, umetniška vodja Pevske skupine Plamen. Večer je z lepimi mislimi povezovala Andrejka Štimpfel.

Fotogalerijo s koncerta najdete tukaj