franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice

Podelili priznanje Naj Družinska Zdravnica 2023

Piše: R.K.

Čas objave:
21.06.2023 09:20

Zdravstveni dom Ivančna Gorica se po desetih letih ponovno pohvali z naj zdravnikom. Leta 2013 sta naj zdravnika postala pediatrinja Ksenija Peršin Zupet in ginekolog Andrej Pogačnik, letošnji naziv »NAJ DRUŽINSKA ZDRAVNICA 2023« pa je pripadel VLATKI ROKVIĆ, dr. med., spec. družinske medicine.

Akcija Moj zdravnik revije VIVA poteka že 27. leto zaporedoma, njena posebnost pa je, da nagrajencev ne izbira strokovna komisija, ampak bolniki sami.

Ob prejetem nazivu je župan Dušan Strnad pripravil sprejem in letošnji prejemnici Vlatki Rokvić podelil posebno županovo priznanje v obliki spominskega kovanca Prijetno domače. Ob izročenem priznanju ji je čestital za prisluženo nagrado ter ji zaželel dodatnega zagona in veliko zdravja pri nadaljnjem delu, da bo zdravje delila tudi svojim pacientom. Prejeto priznanje po besedah župana ni zgolj priznanje za njo, ampak za vse, ki z njo živijo in delajo. Tudi za njene paciente, ki prihajajo z velikimi pričakovanji in očitno iz ordinacije odhajajo zelo zadovoljni.

V imenu kolektiva ZD Ivančna Gorica je nagrajenki čestital direktor Janez Zupančič, svoje vtise po prejetem nazivu pa je izrekla tudi naj družinska zdravnica leta 2023. Ob prejetem priznanju je povedala naslednje: »Ni vse vedno v prijaznosti, je veliko, ampak je precej veliko v strokovnosti. Pacienti si želijo dobrega diagnostika, dobrega terapevta in precej človeka. To je glavni temelj družinske medicine, da se naučimo biti človek in ostanemo ljudje.«

Županov sprejem v občinski sejni sobi so obogatili učenci Glasbene šole Grosuplje – podružnica Ivančna Gorica in sicer: Ajda Kastelic na flavti, Pia Kovačič na rogu, Kaja Zupanc na flavti, Jerca Erjavec na klarinetu in solistka Teja Zaletelj.