profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice

Podpis pogodbe za dograditev Osnovne šole Blanca

Piše: R.K.

Čas objave:
28.05.2022 11:09

Župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk in predsednik uprave na javnem razpisu izbranega izvajalca, družbe Kostak d.d. Miljenko Muha sta včeraj podpisala pogodbo za rekonstrukcijo in dograditev Osnovne šole Blanca.

Občina Sevnica želi zagotoviti primerne prostore za izvajanje pouka na Osnovni šoli Blanca, saj se število vpisanih otrok povečuje, skladno s tem pa se povečujejo tudi potrebe po dodatnem prostoru. V šolskem letu 2021/2022 šolo obiskuje 154 učencev, v vrtec je vključenih 72 otrok. Šola ima 35 zaposlenih. Šola nujno potrebuje ustrezen prostor in primerno opremo za delovanje kuhinje, večjo jedilnico, večjo garderobo ter prostore za vodstvo šole ter zbornico. V sklopu projekta je predvidena rekonstrukcija, ki zajema prenovo vhoda v šolo, razširitev kuhinje in posodobitev kuhinjske opreme, razširitev jedilnice in garderobe, ureditev prostorov za strokovne delavce in ureditev prostorov za vrtec. Predvidena je tudi gradnja novega dvoetažnega prizidka. V pritličju sta predvideni dve novi igralnici za 1. starostno obdobje s sanitarijami, garderoba za zaposlene, tehnični prostor in dvigalo. V nadstropju sta predvideni dve novi učilnici, ureditev kabineta in dodatnega prostora za individualno delo. Dvoetažni prizidek predstavlja ločen objekt, za povezavo z obstoječim objektom bosta narejena preboj za vrata in povezava z obstoječim hodnikom. Gradbena dela bodo stekla po zaključku letošnjega šolskega leta. Pogodbena vrednost del je 2.335.745,64 EUR. 

pogodba, dograditev-oš, blanca
Podpis pogodbe-dograditev OŠ Blanca
Občina Sevnica

Ravnateljica Osnovne šole Blanca Ksenija Juh je ob podpisu predstavila delovanje šole. Na šoli poleg šolske vzgoje deluje tudi vrtec s štirimi oddelki. Šolo sestavljajo tri zgradbe, centralni montažni objekt, kjer se nahaja kuhinja z jedilnico in učilnice, ter prizidek klasične gradnje, kjer so telovadnica, prostori za prvo triado in prostori za učitelje. V letu 2009 je bil na šoli odprt prvi oddelek za vrtčevske otroke, v naslednjih letih pa dodatni oddelki, zato so nekatere učilnice preoblikovali v igralnice. S povečevanjem števila otrok se je šola soočila s pomanjkanjem prostora. Izpostavila je, da bodo z rekonstrukcijo in prizidavo šole zagotovljeni primerni prostori, ki jih šola nujno potrebuje za zagotavljanje varnega in spodbudnega učnega okolja. Osnovno šolo Blanca v šolskem letu 2021/2022 obiskuje 154 učencev, v vrtec je vključenih 72 otrok, skupno torej 226 mladih. Šola ima 35 zaposlenih. Župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk je poudaril, da je razvoj šolske in predšolske vzgoje v občini Sevnica zelo dinamičen. Osnovno šolo Blanca je pred desetimi leti obiskovalo precej manj otrok. Danes je število otrok podvojeno. V preteklem obdobju je bilo na podeželskih območjih v vrtec vključenih precej manj otrok. Danes je delež v vrtec vključenih otrok zelo visok. Občina Sevnica mora slediti tem trendom, če želi kraje kot je Blanca z zaledjem ohranjati privlačne za bivanje, delo in ustvarjanje. Rekonstrukcija in dograditev šole je zahteven in obsežen projekt, h kateremu pa vsi vpleteni pristopajo z zanosom in jasno zastavljenimi cilji. Izpostavil je pomembno vlogo projektnega nadzora in strokovnega pristopa izbranega izvajalca k realizaciji projekta. Predsednik uprave družbe Kostak, komunalno in gradbeno podjetje, d. d., Miljenko Muha je izrazil zadovoljstvo ob dejstvu, da so projekti za dograditve šolskih objektov potrebni, saj nakazujejo na to, da mlade družine ostajajo v domačih krajih. Izpostavil je, da se bo družba Kostak držala časovnice projekta in kakovostno izvedla vsa gradbena dela ter pri tem tesno sodelovala tako s projektanti projekta kot nadzorno službo.

Projekt bo predvidoma zaključen konec aprila 2023.