stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice

Podpis pogodbe za gradbeno-prometno ureditev cest

Piše: R.K.

Čas objave:
13.10.2022 12:24

Župan Občine Grosuplje dr. Peter Verlič je včeraj z direktorjem podjetja Komunalne gradnje d.o.o. Viktorjem Dolinškom podpisal pogodbo za gradbeno-prometno ureditev posameznih odsekov na lokalnih cestah v naselju Polica.

Podpisu pogodbe so prisostvovali tudi podžupan Janez Pintar in Tanja Rauh, sodelavka za javna naročila na Občini Grosuplje, ter predsednik Krajevne skupnosti Polica Mitja Gioahin.

občina-grosuplje
Podpis pogodbe z izvajalcem za ureditev cest
Občina Grosuplje

»Začenja se gradnja pločnika v dolžini 400 m, od podružnične šole pa proti podvozu, da bo tam varnost večja,« je z zadovoljstvom ob podpisu pogodbe dejal župan. Tudi sicer pravi, da bodo po občini še naprej gradili pločnike in tako vsa zaledna naselja v občini s središčem Grosupljega povezali s pločniki. »Mislim, da je pločnik tista najbolj varna investicija, tisti najbolj varen objekt, ki loči pešce in kolesarje od vozišča,« je še dodal.

Skladno s pogodbo se bo sicer na posameznih odsekih na lokalnih cestah Perovo-Mala Stara vas-Polica in Polica-Kožljevec z namenom zagotavljanja večje prometne varnosti izvedla rekonstrukcija vozišča in ureditev cestišča, v sklopu katere se bo poleg izgradnje enostranskega pločnika ob cesti uredilo tudi avtobusna postajališča ter prehode za pešce. Prav tako se bo korigiralo križišča in cestne priključke, pred in za uvozom k Podružnični osnovni šoli Polica se bosta izvedli tudi 2 sinusoidni grbini. Na rekonstruiranih delih se bo obnovilo vertikalno prometno signalizacijo in seveda izdelalo nove talne označbe, zgradila se bo tudi javna razsvetljava.

Pogodbena vrednost del znaša 250.026,27 eur. Dela bodo predvidoma zaključena v dveh mesecih od uvedbe izvajalca v delo.