nada-primoz-poroka Dobra karma

Žena znanega športnika ima posebno strast – in...

Melania in Donald trump Svet24.si

VIDEO: Ima Melania vsega dovolj?

janja sluga bobo1 Reporter.si

Portali SDS so se zaradi nastopa v Studiu City ...

otrok, trgovina, trgovina z otroškim programom Svet24.si

Kaj vse se odpira v devetih regijah z boljšo ...

Janša-Jelinčič Necenzurirano

Koliko stane podpora Jelinčičeve SNS? Tri ...

Cennet Solze v raju Njena.si

Konec serije Solze v raju

Robbie Williams Odkrito.si

Robbie Williams zbolel za korono

Novice Novo mesto

AVDIO&FOTO&VIDEO: Podpis pogodbe za vodovod in kanalizacijo na obronkih Trške gore

Piše: STA

Čas objave:
22.06.2020 13:20

Mestna občina Novo mesto in podjetje CGP sta v Ždinji vasi na pobočju novomeške vinorodne Trške gore danes podpisala pogodbo za prvi del etape izgradnje tamkajšnjega novega vodovoda in kanalizacije. Naložba bo brez davka stala nekaj manj kot 460.000 evrov, novomeška občina bo 300.000 evrov zanjo dobila iz državnega proračuna.

Novomeški župan Gregor Macedoni je ob podpisu pogodbe povedal, da nameravajo zgraditi kanalizacijo v Ždinji vasi in delu bližnje Trške gore, hkrati se bodo lotili gradnje vodovodnega sistema, s katerim bodo nadomestili krajevni vodovod, ki vodo dovaja iz bližnjega usihajočega izvira.

Med omenjeno prvo naložbeno etapo bodo zgradili nov vodohran in dogradili vodovodno omrežje. Gradbena dela bodo začeli najkasneje v začetku julija in jih še letos končali. Do maja prihodnje leto bodo uredili še vse preostalo, je še dodal Macedoni.

Po navedbah novomeške občine so zaradi zapletov pri pridobivanju zemljišč za padavinsko in komunalno kanalizacijo ter zaradi nujnosti izgradnje vodohrana Brezovica, ki bo oskrboval tudi nižje ležečo novomeško industrijsko cono Brezovica, razdelili na dve etapi.Med prvo bodo uredili vodovodno omrežje, medtem ko se bodo z drugo osredotočili na gradnjo komunalne kanalizacije, ki bo Ždinjo vas povezala z nižje ležečim kanalizacijskim sistemom pri Sevnem pod Trško goro in s čistilno napravo v bližnjem Mačkovcu na obrobju Novega mesta.

Med prvo etapo bodo sicer zgradili nekaj manj kot 600 metrov vodovoda Brezovica, vodohran za sto kubičnih metrov vode z vsemi infrastrukturnimi priključki, nekaj manj kot 1,2 kilometra vodovoda v Ždinji vasi, skoraj 400 metrov tamkajšnje kanalizacije in slabih sto metrov dostopne poti do že zgrajenega vodohrana Ždinja vas. Uredili bodo vse potrebne vodovodne in kanalizacijske priključke.

Začetka druge naložbene etape na novomeški občini še niso napovedali.

Novomeški župan Gregor Macedoni

O izgradnji vodovoda in kanalizacije v Ždinji vasi