stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Novo mesto

Poletna nevihta pustošila tudi po Dolenjskem in Posavju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.08.2016 05:28

Neurje, ki je včeraj najprej zajelo Štajersko in Koroško, nato pa se je pomaknilo nad Dolenjsko, je povzročilo veliko težav, tudi v prometu.

Močan veter je podiral drevesa, ponekod je padala sodra, s Štajerske pa poročajo o toči debeli kot jajce. Svoje so naredili tudi udari strele, ki so netili požare. Prometnoinformacijski center je pozival voznike, naj ne ustavljajo pod nadvozi in v predorih, a nekateri znova niso upoštevali navodil.

BREŽICE
Ob 19.41 je bila v Dobovi, občina Brežice, motena oskrba z električno energijo. Izpad električne energije so odpravili dežurni delavci Elektro Celje.Ob 21.15 je bila v Dednji vasi, občina Brežice, motena oskrba z električno energijo. Izpad električne energije so odpravili dežurni delavci Elektro Celje. Ob 22.40 je bila v Blatnem, občina Brežice, motena oskrba z električno energijo. Izpad električne energije so odpravili dežurni delavci Elektro Celje.

ŠENTJERNEJ
Ob 20.57 je v ulici Trdinova cesta, občina Šentjernej, meteorna voda zalila garažne prostore stanovanjske hiše. Vodo so izčrpali gasilci PGD Šentjernej.
Ob 20.24 je v Grobljah pri Prekopi v občini Šentjernej meteorna voda zalila kletne in garažne prostore stanovanjske hiše. Vodo so izčrpali gasilci PGD Groblje.

KRŠKO
Ob 20.01 so v kraju Gmajna, občina Krško, posredovali gasilci PGD Smednik, kjer so izčrpali 35 kubičnih metrov meteorne vode iz stanovanjske hiše. Ob 20.29 so v kraju Kalce-Naklo, občina Krško, posredovali gasilci PGD Malo Mraševo, kjer so izčrpali meteorno vodo iz kletnih prostorov stanovanjske hiše.

NOVO MESTO

Ob 20.45 je v Žihovem selu v občini Novo mesto zaradi udara strele zagorela delavnica. Požar je že pred prihodom gasilcev pogasil lastnik. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Otočec so s termo kamero pregledali objekt in odstranili okoli dva kvadratna metra tleče izolacije.
Ob 20.19 je na cesti Karteljevo–Ločna v občini Novo mesto podrto drevo oviralo promet. Dežurni delavec cestnega podjetja je drevo razžagal in odstranil.

ŠKOCJAN
Ob 19.52 je v Goriški vasi pri Škocjanu, občina Škocjan, meteorna voda zalila garažne prostore stanovanjske hiše. Še pred prihodom gasilcev je s črpanjem vode iz prostorov začel lastnik sam. Gasilci PGD Škocjan so pomagali črpati vodo in očistili prostore.

SEVNICA
Ob 19.54 so posredovali gasilci PGD Boštanj v Boštanju, občina Sevnica, kjer so iz kletnih prostorov stanovanjske hiše izčrpali meteorno vodo. Ob 20.00 so posredovali gasilci PGD Sevnica na Trgu svobode v Sevnici, kjer so iz poslovnih prostorov izčrpali meteorno vodo. Ob 20.00 so posredovali gasilci PGD Sevnica na Cesti na grad v Sevnici, kjer so iz stanovanjske hiše izčrpali meteorno vodo. Ob 20.00 so posredovali gasilci PGD Sevnica na Prešernovi ulici, kjer so iz kletnih prostorov izčrpali meteorno vodo. Ob 20.10 so posredovali gasilci PGD Sevnica na Prešernovi ulici v Sevnici, kjer so iz poslovnega objekta izčrpali meteorno vodo. Ob 20.26 so posredovali gasilci PGD Boštanj v Dolenjem Boštanju, kjer je močan veter razkril streho stanovanjske hiše. Gasilci so opravili ogled in pospravili opeko s cestišča. Ob 20.35 so posredovali gasilci PGD Sevnica na Planinski cesti v Sevnici, kjer so iz gostinskega lokala izčrpali meteorno vodo. Ob 20.50 so posredovali gasilci PGD Boštanj v Dolenjem Boštanju, kjer so iz poslovnega objekta izčrpali meteorno vodo. Ob 20.50 so posredovali gasilci PGD Boštanj v Dolenjem Boštanju, kjer so odprli jaške na cestišču in jih očistili, da je lahko odtekala meteorna voda. Ob 20.32 je bilo v Dolenjem Boštanju, občina Sevnica, zaradi zamašenih propustov poplavljeno cestišče. Propuste so sprostili dežurni delavci CGP Sevnica. Ob 21.40 je bil v Gornjem Brezovem, občina Sevnica, zaradi nanosa blata na cestišče oviran promet. Cestišče so očistili dežurni delavci CGP Sevnica. Ob 19.46 je bil v Orehovem, občina Sevnica zaradi drevesa na cestišču oviran promet. Drevo so razžagali in odstrani dežurni delavci CGP Sevnica. Ob 22.31 je bil pri HE Blanca, občina Sevnica, zaradi veje na cestišču oviran promet. Vejo so odstranili dežurni delavci CGP Sevnica.

BISTRICA OB SOTLI
Ob 19.48 je v Zagaju, občina Bistrica ob Sotli, pohodnica ostala ujeta na odročni lokaciji med neurjem. Posredovali so gasilci PGD Bistrica ob Sotli, ki so občanko prepeljali na varno.