stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Ljubljana

Policija bo ta teden poostreno nadzirala železniški promet

Piše: STA

Čas objave:
14.03.2022 07:35

Slovenska policija bo ta teden v okviru mednarodne akcije 24-Blue RAD poostreno nadzirala železniški promet po vsej državi. Poseben poudarek bodo namenili preverjanju ilegalnih migracij in odkrivanju tihotapskega blaga v železniškem prometu, na primer prepovedanih drog, orožja in cigaret.

Kot so na policiji zapisali v sporočilu za javnost, bodo v času od 14. do 20. marca po vsej državi izvajali posamične, 24-urne, poostrene nadzore železniškega prometa tako na mejnih prehodih za železniški promet kot na tovornih in potniških vlakih, zlasti mednarodnih. S tem se Slovenija pridružuje mednarodni akciji 24-Blue RAD, ki jo koordinira evropsko združenje policij RAILPOL in jo bodo istočasno izvajali v vseh državah članicah.

Policisti bodo nadzirali predvsem mednarodne potniške in tovorne vlake ter bolj obremenjene vlake v notranjem potniškem prometu, nadzor pa bodo izvajali tudi na večjih železniških postajah, z namenom odkrivanja in preprečevanja kaznivih dejanj, prometa s prepovedanimi drogami, vandalizma, kršitev javnega reda, nezakonitega prehajanja meja ter odkrivanja iskanih oseb.

V ta namen bodo preverjali tudi garderobe za hrambo prtljage in prostore za najdene predmete ter ugotavljali identiteto potnikov s preverjanjem v nacionalnih in schengenskih bazah podatkov. Pri nadzoru si bodo pomagali tudi z različnimi tehničnimi sredstvi, kot so infrardeče kamere, endoskopi, merilniki CO2 ali detektorji kovin.

Pri nadzoru železniškega prometa bodo skupaj s policijo sodelovali tudi uslužbenci Slovenskih železnic.