računalnik, ženska, spletna prevara Svet24.si

V ljubezen 49-letne Hrvatice s Turkom se je ...

Alec Baldwin Svet24.si

Alec Baldwin obtožen nenamernega uboja

iza-login Necenzurirano

Tuš spet naprodaj, zanima kralja banan in ...

Blaz Brodnjak Am Cham-STA Reporter.si

Bo ta vplivni poslovnež naslednji premier, če ...

doncic Ekipa24.si

Kako se je iskrilo! Pomočnik Detroita želel ...

Annie Wersching Odkrito.si

Poslovila se je

luka doncic Ekipa24.si

Lukaaaaa! Dončić po poškodbi z neverjetnim ...

Novice Ljubljana

Policija bo ta teden poostreno nadzirala železniški promet

Piše: STA

Čas objave:
14.03.2022 07:35

Slovenska policija bo ta teden v okviru mednarodne akcije 24-Blue RAD poostreno nadzirala železniški promet po vsej državi. Poseben poudarek bodo namenili preverjanju ilegalnih migracij in odkrivanju tihotapskega blaga v železniškem prometu, na primer prepovedanih drog, orožja in cigaret.

Kot so na policiji zapisali v sporočilu za javnost, bodo v času od 14. do 20. marca po vsej državi izvajali posamične, 24-urne, poostrene nadzore železniškega prometa tako na mejnih prehodih za železniški promet kot na tovornih in potniških vlakih, zlasti mednarodnih. S tem se Slovenija pridružuje mednarodni akciji 24-Blue RAD, ki jo koordinira evropsko združenje policij RAILPOL in jo bodo istočasno izvajali v vseh državah članicah.

Policisti bodo nadzirali predvsem mednarodne potniške in tovorne vlake ter bolj obremenjene vlake v notranjem potniškem prometu, nadzor pa bodo izvajali tudi na večjih železniških postajah, z namenom odkrivanja in preprečevanja kaznivih dejanj, prometa s prepovedanimi drogami, vandalizma, kršitev javnega reda, nezakonitega prehajanja meja ter odkrivanja iskanih oseb.

V ta namen bodo preverjali tudi garderobe za hrambo prtljage in prostore za najdene predmete ter ugotavljali identiteto potnikov s preverjanjem v nacionalnih in schengenskih bazah podatkov. Pri nadzoru si bodo pomagali tudi z različnimi tehničnimi sredstvi, kot so infrardeče kamere, endoskopi, merilniki CO2 ali detektorji kovin.

Pri nadzoru železniškega prometa bodo skupaj s policijo sodelovali tudi uslužbenci Slovenskih železnic.