stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Brežice/Šentilj/Maribor

Policisti večkrat uporabili plinski razpršilec proti beguncem

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
20.10.2015 17:07

Policisti so plinski razpršilec proti beguncem uporabili trikrat. V Brežicah in na Šentilju so ga uporabili danes, na območju Središča ob Dravi pa v ponedeljek. Poškodovan ni bil nihče.

V sprejemnem centru Brežice je danes ob približno 7.30, ko je bilo v centru več kot 3000 migrantov, prišlo do kršitve javnega reda in miru. Večja skupina tujcev je potiskala varovalne ograje, mimo katerih so jih policisti organizirano spuščali do avtobusov za prevoz v namestitvene centre. V veliki množici ljudi so bili tudi otroci, ženske in starejši, ki so bili zaradi potiskanja množice ogroženi, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Policisti so zoper kršitelja, ki njihovega ukaza ni upošteval, zaradi njegovega ravnanja pa so bila ogrožena življenja drugih, uporabili plinski razpršilec. Zaradi tega ni bil nihče poškodovan, so zagotovili na novomeški policijski upravi.

Prav tako ni bil nihče poškodovan ob uporabi plinskega razpršilca na bivšem mejnem prehodu Šentilj, kjer so avstrijski varnostni organi danes sprejeli skupaj 500 ljudi. Ko so sprejemali zadnjo skupino, je množica tujcev potisnila policiste ob ogrado, zato je bil uporabljen plinski razpršilec, so zapisali na Policijski upravi Maribor.

Na območju Središča ob Dravi so policisti v ponedeljek zaradi nenapovedanega prihoda množice na mejno območje zunaj mejnega prehoda postavili ograje. Ob 15. uri so posamezni moški iz skupine pred ograjami začeli kričati, metati razne predmete proti ograjam in policistom. Kmalu zatem so nekateri začeli brcati in vleči ograjo, ki je preprečevala fizični stik s policisti.

Policisti so jih v slovenskem in angleškem jeziku večkrat pozvali k prenehanju kršitev, a ker jih niso upoštevali, so zoper enega uporabili plinski razpršilec. Tudi v tem primeru po podatkih policije ni bil nihče poškodovan.