stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Šentjernej

Politika mora s prvomajske Javorovice

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.04.2016 16:05

Občina Šentjernej prireja prvega maja proslavo ob prazniku dela na Javorovici, v ospredje pa bodo postavili delovnega človeka.

"Delavec je v današnjem času vse manj cenjen, pošteno delo pa ni več vrednota. V samostojni državi so največje breme nosili ravno delavci in v marsikaterem primeru so bile kršene njihove temeljne pravice, a delavskem razredu država ni nudila dovolj podpore. Zavedati se moramo, da so delavec, njegovo delo in delovna mesta ključnega pomena tako za posameznika kot za družbo. Če bomo v občini ustvarjali delovna mesta, bodo mladi ostajali doma in skrbeli za razvoj kraja ter tako prek prispevkov skrbeli za pokojninsko blagajno, ki bo upokojenim omogočila dostojno  pokojnino. Delo je vrednota, ki naj bi delavcu zagotovila dostojanstvo, zato je prav, da ob prvem maju družbo opozorimo na pomen delavstva. Iz naštetih razlogov letošnji slavnostni govornik ne bo iz vrst politike, ampak gospodarstva," je v sporočilu za javnost zapisal Radko Luzar, šentjernejski župan.

Na praznik dela bo navzoče na Javorovici nagovoril eden najuspešnejših in mednarodno prepoznavnih slovenskih podjetnikov Ivo Boscarol, lastnik in direktor podjetja Pipistrel.

Izpostavil je še, da ob tem ne smemo pozabiti na tiste, ki so v vseh vojnah žrtvovali svoja življenja za domovino in za človeške vrednote, ter so bili zaslužni za to, da zdaj živimo v demokratični Sloveniji. Eden takšnih tragičnih dogodkov se je pred več kot 70. leti zgodil tudi na Javorovici. Komemoracija v spomin padlim borcem Cankarjeve brigade je bila 19. marca 2016. 


"Na Javorovico vabim prav vse, neodvisno od političnega prepričanja. Dokažimo, da znamo in zmoremo stopiti skupaj ter tako izkažimo solidarnost in enotnost delovnemu človeku! Posebej ste vabljeni zaposleni v podjetjih, ki ste temelj uspešnosti naše občine," je povabil župan Luzar in dodal: "Dragi delavci, spoštovani občani in cenjene občanke, želim vam veliko delovnih zmag in čestitam ob prvem maju, prazniku dela!"

Z županom Radkom Luzarjem se je pogovarjala Renata Mikec.

Radko Luzar o praznovanju na Javorovici