franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Ljubljana

Poljaki nameravajo odkupiti še preostali delež Trima

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
04.04.2016 19:26

Družba European Architectural System, za katero stoji poljski sklad Innova, je danes objavila namero za prevzem še preostalega deleža Trima. Sklad Innova je namreč že lastnik 8.910.157 delnic oz. 97,45-odstotnega deleža Trima, prevzemno ponudbo za preostali delež pa bo objavil najkasneje v 30. dneh in ne prej kot v 10. dneh.

Kot izhaja iz danes objavljene prevzemne namere, objavljene v Delu, je družba European Architectural System o nameri za prevzem že obvestila agencijo za trg vrednostih papirjev, agencijo za varstvo konkurence ter upravo in zaposlene v Trimu.

Prodajni postopek 97,45-odstotnega deleža Trima se je uradno končal konec marca, ko so Poljaki konzorciju prodajalcev pod vodstvom NLB plačali kupnino.

Konzorcij, v katerem so imele lastniške deleže v Trimu država, DUTB in devet bank - NLB, Banka Koper, SKB banka, Raiffeisen banka, Gorenjska banka, NKBM, Abanka, SID banka in Unicredit banka - je kupoprodajno pogodbo sklenil 14. decembra lani. Pogodba se je poleg pridobitve deleža v Trimu nanašal tudi na finančni dolg skupine in 44,9-odstotni delež v Trimu MSS.


Poleg Poljakov se je za nakup Trima na koncu neuradno potegoval še Trimov irski tekmec Kingspan, pred tem pa naj bi ponudbi oddala še idrijski Kolektor in avstralski Metroll.

Zaključni del postopka prodaje podjetja, ki se po hoji po robu insolventnosti vrača na pota stare slave, so sicer pospremili številni izrazi nasprotovanja. Po mnenju lokalne skupnosti, Trimovega sindikata, malih delničarjev in nekaterih drugih namreč prodaja vnovič uspešnega podjetja v času njegovega okrevanja ne prinaša nič dobrega.

Bojijo se namreč, da bo šlo novemu lastniku le za lastno korist, 350 delavcev matične družbe pa naj bi pri tem potegnilo krajši konec ali celo ostalo brez služb, kar naj bi v trebanjski in sosednjih občinah povzročilo socialno krizo ter nazadovanje.