volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Leskovec v Podborštu

Pomagajmo Lini

Piše: R.K.

Čas objave:
11.12.2019 12:25

Sodelujte v naši licitaciji podpisanih dresov košarkarskega kluba Krka in kolesarskega kluba Adria Mobil ali pa pošljite sms z besedo SOLIDAREN ali SOLIDAREN5 na 1919.

Na Radiu Krka bomo letošnjo pravljično in veselo zimo naredili še bolj čarobeno in se pridružili dobrodelni akciji za Lino. Skupaj bomo tako Lini pomagali pri zdravljenju in ji polepšali praznične dni. 

lina, karitas
Lina Šukelj
https://giveyourhelpinghand.eu

Lina Šukelj iz Podboršta pri Leskovcu je na zunaj povsem običajna deklica. Vendar videz vara.
Lina ima hude nevrološke težave, senzorne motnje, ogromen zaostanek v razvoju (tudi duševnem), hudo obliko motnje hranjenja, predvsem pa je še vedno popolnoma nesamostojna in odvisna od 24-urne pomoči svojih staršev. Vse to pa je posledica prezgodnjega rojstva in možganskih krvavitev. 

lina, karitas
Lina polna cevčič
https://giveyourhelpinghand.eu

Zato smo se na Radiu Krka odločili, da bomo skupaj z vami Lini pomagali zbrati 60.000€, za pet terapij z matičnimi celicami, ki bi ji pomagale k lepšemu in predvsem lažjemu otroštvu. Čeprav si Linina starša Mirjana in Blaž tega ne moreta privoščiti, saj je v družini zaposlen samo Blaž, pa vseeno upata, da bodo z vašo dobroto in humanitarnostjo dosegli ta cilj.
Konec decembra je Društvo Palčica Pomagalčica, ki je sredstva zbiralo tudi za Krisa, Linini družini doniralo kar 25.000€, iz sklada Viljema Julijana, pa so prispevali še 2000€. Tako je sedaj po oceni Lininih staršev potrebnih še približno 30.000€, kar je polovico začetnega zneska. 

lina, karitas
Lina Šukelj
https://giveyourhelpinghand.eu

Pošljite SMS s ključno besedo SOLIDAREN ali SOLIDAREN5 na 1919, ali pa donirajte preko TRR-ja:

TRR: 0510 0801 5567 619 - Abanka
SKLIC: 29365
Namen: Za Lino

lina, karitas
Lina Šukelj
https://giveyourhelpinghand.eu

Na Radiu Krka pa smo dodali še svojo dobrodelno akcijo, in sicer DOBRODELNO LICITACIJO podpisanih dresov kolesarskega kluba Adria Mobil in košarkarskega kluba Krka.

licitacija.jpg
Licitacija podpisanih športnih dresov
R.K.
Izklicna cena za vsak dres je 30€.

Licitaciji so se pridružili tudi posamezniki društev včlanjenih v Zvezo likovno društev Slovenije. Zbrali so 3 slike, ki jih dodajajo na dražbo.

Picture 1.png
»SVOBODA« Akril na platnu, 50X70
Avtor; Jelka Jantol, Društvo Litijski likovni Atelje-Lila

»SVOBODA«

Akril na platnu, 50X70
Avtor; Jelka Jantol
Društvo Litijski likovni Atelje-Lila
Izklicna cena: 20€

Picture 2.png
»ZIMA« Akvarel, 50x60
Avtor; Roman Kovačič, Društvo Litijski likovni Atelje-Lila

»ZIMA«
Akvarel, 50x60
Avtor; Roman Kovačič
Društvo Litijski likovni Atelje-Lila
Izklicna cena: 20€

Picture 3.png
»Na barju« Akvarel 62x78
Avtor; Brane Praznik, Društvo likovnikov Trebnje

»Na barju«
Akvarel 62x78
Avtor; Brane Praznik
Društvo likovnikov Trebnje
Izklicna cena: 20€

Za izdelke lahko ponudite svojo ceno na Facebook strani Radia Krka ali pa jo pošljete preko sms-a na 031 33 44 33.

 Tako Linino zgodbo opišeta njena starša Mirjana in Blaž Šukelj:

Štiri leta nazaj sta se nama veliko prezgodaj rodili skrajno nedonošeni sestri dvojčici. Ena od njiju je izgubila boj z življenjem kmalu po rojstvu. Njena preživela sestrica Lina pa bije bitko z »mlini na veter«, s številni zdravstvenimi in drugimi težavami, ki jim ne starša ne slovensko zdravstvo nismo kos. Lina ima z naslova možganskih krvavitev hude nevrološke težave, senzorne motnje, ogromen zaostanek v razvoju na vseh razvojih področjih (tudi na duševnem), hudo obliko motnje hranjenja, šibkejši gibalni razvoj (zaradi težav s hipertonijo in sočasno hipotonijo), zdravstvene težave (gastroenterološke težave, presnovne motnje, slabšo funkcijo ledvic, imunske primanjkljaje nitd.), predvsem pa je še vedno popolnoma nesamostojna v vseh pogledih in neverbalna, z izrazitimi simptomi spektro-avtistične motnje in ADHD.
Po več kot dveh letih raziskovanja in poizvedovanja, po številnih neprespanih nočeh iskanja poti na svetlo, se je tudi za nas utrnila iskrica upanja … iskrica upanja, ki jo lahko pomagate najini Lini uresničiti dobri ljudje.
Za področje Lininih težav, se je po pričanju številnih staršev otrok s podobnimi težavami, kot jih ima najina Lina, izkazala kombinacija terapij z matičnimi celicami (v Ukrajini) in s hiperbarično kisikovo komoro (v Sloveniji). Tradicija zdravljenja z matičnimi celicami ima v tujini že dolgo prehojeno pot, uspešno je pomagala številnim družinam s celega sveta, prav zato bi jo starša želela ponuditi najini edinki, da bo tudi ona nekoč srečna, samostojna in zdrava deklica.
Matične celice imajo pozitiven in zdravilen učinek na celoten sistem in organe, začenši z možgani. Uporabljajo se za povečanje regenerativnih sposobnosti poškodovanih možganov, kar izboljšuje hude telesne okvare, povezane s poškodbami, kakršna je bila pri Lini npr. travmatska poškodba možganov zaradi nastalih možganskih krvavitev. Njihov glavni cilj je sprožitev razvoja možganov, ki ima daljnosežni vpliv na samostojnost, torej skrb za samega sebe, komunikacijo, učenje, osvajanje poklicnih spretnosti. Terapije občutno vplivajo na razvojni zaostanek, senzorne motnje, tudi na prehranske navade, prebavo in govor, s čimer ima Lina hude težave. In kar je še bolj pomembno, da matične celice targirajo predele možganov, katere je imela Lina poškodovane, kateri so zadolženi za regulacijo spomina, koncentracije, pozornosti, govora itd. Po nekaj zaporednih terapijah se tako pričakuje izboljšanje vseh zgoraj naštetih težav, s katerimi trenutno živi Lina sleherni dan, tudi izboljšanje težav s črevesjem, ledvicami in imunskim sistemom.
Ker je zaposlen samo mož, in ker znesek močno presega najine zmogljivosti, so brez vas terapije zgolj nedosegljive sanje. Želiva in upava, da jih z vašo dobroto in humanitarnostjo uspeva uresničiti za najino malo borko Lino.
​Več o Lini si lahko preberete na njeni spletni strani: https://giveyourhelpinghand.eu/