profimedia-0778195429 Svet24.si

ZDA in Rusija enotni, da vojna Ukrajini lahko ...

prehitra vožnja Svet24.si

Med Rogozo in Framom zapravil 1200 evrov

B60K0632 Necenzurirano

Zakaj Darko Horvat rešuje očeta kozmodiska? ...

furlan puhar Reporter.si

Kučanova tajnica Špela napadla Alenko Puhar: ...

bogatinov Ekipa24.si

Znana je kazen za Oliverja Bogatinova zaradi ...

Lucijan Lipovšek Njena.si

MasterChef: Lucijan se je vrnil v objem svojega ...

doncic Ekipa24.si

Ni počitka za Dončića! Glejte kje in kako se je...

Novice Novo mesto

FOTO: Tudi na našem območju bo hrumelo

Piše: STA

Čas objave:
05.11.2018 10:49

Na Osrednjem vadišču Slovenske vojske Postojna ter na širšem območju Suhe krajine, Mirnske doline in letališča v Cerkljah ob Krki bo do nedelje potekalo usposabljanje kontrolorjev združenih ognjev. Območje izvajanja usposabljanja se bo dnevno določilo glede na trenutne vremenske razmere in bo potekalo v časovnih intervalih med 9. in 21. uro.

VOJSKA, helikopter.png
Helikopter Slovenske vojske
STA/T.P.

Usposabljanje kontrolorjev združenih ognjev bodo podpirale posadke letal in helikopterjev Slovenske vojske in zavezništva. Združene aktivnosti z zavezniki zagotavljajo usposobljenost in pripravljenost za skupno delovanje ter ustrezno povezljivost sil, so zapisali na spletnih straneh Slovenske vojske.

Helikopter Slovenske vojske.png
Helikopter Slovenske vojske
STA/T.K.

Območje izvajanja usposabljanja se bo dnevno določilo glede na trenutne vremenske razmere ter bo v navedenih dneh potekalo v časovnih intervalih med 9. in 21. uro.

Načrtovano letenje bo dnevno potekalo z intenzivnostjo do dveh letalnikov. Pri usposabljanju se upoštevajo zakonska določila in ostali predpisi, ki urejajo letenje na nizkih višinah z vojaškimi letalniki. Med izvajanjem aktivnosti se bodo piloti v največji možni meri izogibali nizkemu letenju nad večjimi naselji. Usposabljanje na javnih površinah zunaj vadišč Slovenske vojske bodo izvajali brez uporabe orožja, streliva ali drugih vadbenih sredstev. Na območjih usposabljanja pa se pričakuje povečan hrup zaradi preletov letalnikov, so še navedli.