1_10_300_posvetlit Svet24.si

Jan Plestenjak mu je podaril 3000 evrov vredno ...

Mladen Grdović Svet24.si

VIDEO: Mladen Grdović v Marezigah omagal na odru

18418X0073 Necenzurirano

Kako so nam ugrabili razpravo o prihodnosti ...

polwe20220513133644__DAX8337 Reporter.si

V SDS ni več nikogar, ki bi sprožil razpravo o ...

guberac jk Ekipa24.si

Po sledi škandala! Bodo Koprčani sploh igrali ...

Julija Patricija Novak, Cene Prevc Njena.si

Slovenski športniki pokazali svoje boljše ...

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

Novice Ljubljana

Ponovno se za vse otroke odpirajo vrtci, v šole vsi osnovnošolci, dijaki po modelu C

Piše: STA

Čas objave:
12.04.2021 08:00

Po strožjem zaprtju države med 1. in 11. aprilom se danes vrtci ponovno odpirajo za vse otroke, v šole pa se vračajo vsi učenci in dijaki zaključnih letnikov srednjih šol, medtem ko se bodo dijaki prvih treh letnikov šolali izmenjaje, po modelu C. Z nekaterimi izjemami je določeno obvezno nošenje mask, te pa niso obvezne pri pouku športa.

Maske so povsod v šoli obvezne za učence od 6. do 9. razreda, za zaposlene ter za dijake in študente. Otroci od 1. do vključno 5. razreda pa maske nosijo v skupnih prostorih ter pri gibanju po šoli. Za vse učence in dijake nošenje mask ni več obvezno pri pouku športa.

Od danes je v glasbenih šolah spet dovoljen individualni pouk ter izvedba pouka baleta in sodobnega plesa, ob pogoju, da je med udeleženci zagotovljena medsebojna razdalja vsaj dva metra.


Na višjih strokovnih šolah, univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih so od danes omogočeni izpiti in seminarji do največ deset študentov, laboratorijske vaje in individualni pouk, deloma so odprti tudi študentski domovi.

Zaposleni v zavodih se enkrat tedensko testirajo s hitrimi testi, razen če so cepljeni ali so preboleli covid-19.

Se pa po novem obeta tudi samotestiranje šolarjev v osnovnih in srednjih šolah. Kot je napovedal minister za zdravje Janez Poklukar, bodo dijaki s samotestiranjem in poučevanjem o njem začeli v petek, 16. aprila. V šoli se bodo samotestirali tudi učenci tretjega triletja, a še ni znano, kdaj bodo s tem začeli.