901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Novo mesto

Poostren nadzor parkiranja v novomeški občini

Piše: Radio Krka/MO Novo mesto

Čas objave:
10.02.2016 17:18

Mestna občina Novo mesto v februarju začenja z novim načinom nadzora parkiranja, pri katerem bodo sodelovali tudi delavci Komunale Novo mesto. Ti bodo lahko izdali predlog prekrška.

To pa pomeni, da bodo imeli kršitelji v primeru neplačila parkirnine možnost, da v osmih dneh poravnajo znesek v višini 10 EUR. Če ga v tem času ne bodo poravnali, sledi prekrškovni postopek in plačilo kazni.

V skladu s spremembami in dopolnitvami Odloka o ureditvi cestnega prometa v Mestni občini Novo mesto, ki jih je potrdil Občinski svet, Mestna občina Novo mesto začenja z novim načinom nadzora na parkirnih površinah, pri katerem bodo sodelovali delavci Komunale Novo mesto.


Spremenjen prometni režim prinaša tudi nekatere »olajšave«. Nadzorniki bodo kršiteljem najprej izdali predlog za prekršek, kar pomeni, da bodo imeli kršitelji v primeru neplačila predpisane parkirnine možnost, da v osmih dneh na naveden TRR ali na blagajni Parkirne hiše Novi trg poravnajo znesek v višini 10 EUR. S plačilom navedenega nadomestila se bodo kršitelji lahko izognili kazni zaradi storjenega prekrška, ki se znižuje z 80 na 40 EUR ter stroškom postopka (sodne takse) v višini 20 EUR. Če znesek v tem času ne bo poravnan, bo uveden postopek o storjenem prekršku neplačila parkirnine, so še sporočili z Mestne občine Novo mesto.