profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

Popolna zapora Rozmanove ulice

Piše: R.K.

Čas objave:
04.10.2021 09:35

Z današnjim dnem je na Rozmanovi ulici med odcepom za Novi trg in križiščem z Vrhovčevo ulico vzpostavljena popolna zapora, istočasno se za promet odpira prenovljena Kastelčeva ulica.

Gradbeni izvajalec bo na območju zapore izvedel zaključna dela rekonstrukcije cestišča, slednja bodo potekala predvidoma do 8. novembra. S tem se nadaljuje prenova mestnega jedra, ki se bo v naslednji fazi razširila na Prešernov trg.

V času popolne zapore Rozmanove ulice bo gradbeni izvajalec ob rekonstruirano cestišče položil robnike, uredil pločnik in tlakoval vozišče. V sklopu prenove mestnega jedra se ureja tudi Komeljev trg ob Vrhovčevi ulici, prav tako se nadaljuje montaža klad in stopnic na bodočem trgu med Rozmanovo ulico in Prešernovim trgom.

V času zapore bo dostop za stanovalce, dostavo in gradbišče urejen prek Kapiteljske ulice in Florjanovega trga, izvoz iz mestnega jedra pa bo omogočen po Kastelčevi ulici in nato po Prešernovem trgu ter Sokolski ulici do Kandijskega mostu, prav tako bo iz smeri Glavnega trga mogoče priti po prenovljenem delu Rozmanove do knjižnice in nato po Vrhovčevi ulici, Kratki ulici in ulici K Sodišču.