nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice

Poslovne priložnosti v glokalnem okolju

Piše: R.K.

Čas objave:
05.07.2023 08:04

Na Fakulteti za ekonomijo in informatiko tudi letos poteka tradicionalna poletna šola z naslovom Poslovne priložnosti v lokalnem okolju, ki je namenjena študentom ekonomije, podjetništva in sorodnih ved, ki si želijo izboljšati svojo možnost zaposlitve s pridobitvijo kompetenc s področja prepoznavanja poslovnih priložnosti v lokalnem in globalnem oziroma glokalnem okolju.

V enotedenski intenzivni poletni šoli sodeluje 26 študentov iz Slovenije (UNM FEI), Hrvaške (Veleučilište »Lavoslav Ružička« u Vukovaru), Bosne in Hercegovine (BLC Banja Luka College, Univerzitet »Vitez« Travnik, Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra Tuzla) ter Srbije (Ekonomska fakulteta Univerze v Nišu, Fakulteta za projektni in inovacijski menedžment Beograd), ki bodo oblikovali poslovni načrt. Na poletni šoli se bodo prepletala najsodobnejša teoretična spoznanja številnih predavateljev kot tudi najnaprednejše praktične rešitve na področju iskanja in prepoznavanja poslovnih priložnosti. Poleg sinergičnih učinkov sodelovanja med študenti in predavatelji različnih držav bo poletna šola pripomogla k povezovanju teorije in prakse. Poletna šola je tako omogočila pridobitev poglobljenega aplikativnega znanja in kompetenc, ki nadgrajujejo tiste, ki jih pridobijo v obstoječem kurikulumu. Tako bodo poslušali različne delavnice, ki se nanašajo na inovativnost in podjetništvo. Gospodarstvo Dolenjske in Bele krajine ter izzive gospodarskih subjektov s tega območja jim bo predstavil direktor GZDBK g. Tomaž Kordiš. Čas na poletni šoli bo namenjen tudi spoznavanju uspešnih gospodarskih subjektov ter kulturne in naravne dediščine Slovenije.

 V petek, ob zaključku poletne šole, bodo študenti predstavili svoje poslovne ideje, katerim bo prisluhnila komisija. Slednja jim bo podala predloge, kako poslovne ideje še izboljšati in jim hkrati predstavila načine uspešnega udejstvovanja v svetu podjetništva v globalnem okolju. Misli z njimi bodo delili g. Tomaž Kordiš, direktor GZDBK in g. Matija Štimec, svetovalec – komercialist, Vzajemna d.v.z.