stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Ljubljana

Pošta Slovenije in Mikrografija s skupnim podjetjem APS Plus

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
19.04.2016 13:44

Pošta Slovenije in Mikrografija sta ustanovili podjetje v mešani lasti APS Plus, ki se ukvarja z digitalizacijo dokumentov dnevne vhodne in interne pošte naročnikov. Podjetje s sedežem v Ljubljani je v 55-odstotni lasti Pošte Slovenije in 45-odstotni lasti Mikrografije.

APS Plus cilja predvsem na naročnike, ki imajo veliko dnevne vhodne pošte - sem sodijo med drugim zavarovalnice in banke. Vhodno papirnato pošto svojih strank prevzamejo, odprejo, označijo, digitalizirajo in nato posredujejo v podatkovni oblak oziroma informacijski sistem. Pri tem ponujajo tudi oblak z vmesnikom za dostop in procesiranje digitaliziranih dokumentov.

Septembra lani ustanovljeno podjetje ima trenutno sedem redno zaposlenih, v procese digitalizacije in zajema pa v sodelovanju z Invalidskim podjetjem Pošte Slovenije v čim večji meri vključujejo tudi invalidne osebe, je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani pojasnil direktor podjetja APS Plus Boštjan Gruden.


Podjetje sodeluje tudi s sestrskimi podjetji v okviru Pošte Slovenije, načrtuje pa tudi nove rešitve. Njihov razvoj gre tako med drugim v smeri 3D-zajema in izpisa, poleg tega sodelujejo v pospeševalniku za pametne skupnosti v alpski, podonavski, sredozemski in balkanski regiji Flapax.

Novomeška družba Mikrografija ponuja rešitve za obvladovanje in arhiviranje dokumentov, kar zajema vse od urejanja ter odbiranja in predajo arhivskega gradiva pristojnim arhivom do masovnega skeniranja dokumentacije različnih vrst in digitalizacije mikrofilmov.