pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice

Potrdili predlog Akcijskega načrta destinacije Sevnica za letos

Piše: R.K.

Čas objave:
07.04.2023 09:15

Na 4. redni seji Občinskega sveta Občine Sevnica so se člani in članice sveta seznanili z delom Regionalne razvojne agencije Posavje, Javnega zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica ter javnega podjetja Komunala d. o. o. Sevnica v letu 2022. Prisluhnili so poročilu o izvajanju aktivnosti v skladu s Strategijo razvoja turizma v občini Sevnica za obdobje 2019–2024 in potrdili predlog Akcijskega načrta destinacije Sevnica za leto 2023 v okviru Zelene sheme slovenskega turizma.

Seznanili so se z načrtovanim projektom gradnje bivalne enote za starejše v Krmelju in potrdili namero, da se v primeru uspešne prijave projekta na javnem razpisu Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti nepremičnina na naslovu Krmelj 38 s pripadajočim zemljiščem brezplačno prenese v last Republike Slovenije. Potrjena namera je pogoj za oddajo prijave na razpis za sofinanciranje gradnje.

Člani in članice sveta so sprejeli Poslovni načrt Javnega podjetja Komunala d. o. o. Sevnica in potrdili predlagane elaborate o oblikovanju cen izvajanja storitev javne službe v občini Sevnica za oskrbo s pitno vodo, odvajanje in čiščenje odpadnih voda, ravnanje z odpadki in dežurno službo v okviru pogrebne dejavnosti. Na področju oskrbe s pitno vodo so potrdili ceno, ki je za končnega odjemalca nekoliko nižja od predlagane. Usklajena je z višino inflacije. Cene naštetih komunalnih storitev so oblikovane na podlagi Uredbe o metodologiji za oblikovaje cen storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja, ki ji morajo slediti vsa komunalna podjetja v državi. Na vzorčnem izračunu za primer 4-članske družine, ki koristi vse komunalne storitve, podražitev znaša 10,3 %. Potrjen je bil tudi elaborat o oblikovanju cene grobnine in najemnine za uporabo poslovilnih vežic.

Predsednik Nadzornega odbora Občine Sevnica Andrej Štricelj je občinskemu svetu predstavil poročilo o delu Nadzornega odbora za leto 2022.

Sprejet je bil Zaključni račun proračuna za preteklo leto, člani in članice sveta so se seznanili z izvedbo postopka participativnega proračuna za leto 2024.

Člani in članice sveta so obravnavali problematiko ukinjanja upravnih enot v Republiki Sloveniji in oblikovali sklepe, ki bodo posredovani na Ministrstvo za javno upravo.

Na področju prostorskih zadev so po skrajšanem postopku potrdili predlagano spremembo Odloka o Občinskem podrobnem prostorskem načrtu za stanovanjsko sosesko Boštanj - Sv. Križ (lamela IX) in pritrdili predlagani spremembi Odloka o varstvenih pasovih vodnih virov na območju občine Sevnica, s čimer je omogočen nadaljnji postopek pridobivanja sofinancerskih sredstev pristojnega ministrstva za ureditev velikega namakalnega sistema na Kompolju.

Člani in članice sveta so potrdili predlagane spremembe Odloka o ustanovitvi Vrtca Ciciban Sevnica in s tem omogočili oblikovanje novega razvojnega oddelka, ki ga v vrtcu načrtujejo odpreti v jeseni.
V sklepnem delu občinske seje so člani in članice občinskega sveta podali soglasja k delovni uspešnosti ravnateljev in direktorjev javnih zavodov.