premk1 Svet24.si

Francki se mož oglaša z drugega sveta

škorpijon, linz Svet24.si

Škorpijona prinesla z dopusta na Hrvaškem?

sds, janez janša, Necenzurirano

Demontaža druge republike #kolumna

golob jansa bobo Reporter.si

Kako Janša Goloba blati pred Evropo - in kako ...

imgonline-com-ua-twotoone-49R0E54WwN2Z3bU Ekipa24.si

To lahko samo Hojs! Odziv na epsko zmago nad ...

Domen in Luka Odkrito.si

Veste, kdo sta ta dva SLOVENCA? Sta SVETOVNO ...

doncic-cuban Ekipa24.si

Nor prizor iz Cubanove pisarne: Gledal Dončića, ...

Novice Novo mesto

Povzročitelj nesreče na avtocesti pod vplivom alkohola

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
23.01.2019 09:43

Včeraj nekaj po 20. uri se je zgodila prometna nesreča na avtocesti med Obrežjem in Čatežem, Brežiški policisti so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 35-letni voznik iz Hrvaške, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad avtomobilom in trčil v varovalno ograjo.

Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,50 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Voznika pridržali 

Med kontrolo prometa v Črnomlju so policisti okoli 21. ure ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 59-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,76 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Poškodovana voznica
Sevniški policisti so bili okoli 21. ure obveščeni o prometni nesreči pri nasilju Jelovec. Ugotovili so, da je 50-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti glede na stanje vozišča izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in se prevrnila. Lažje poškodovano voznico so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Vlomi
V kraju Jagodnik, na območju Policijske postaje Trebnje je med 21. 1. in 22. 1. nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in vlomil v stanovanjsko hišo. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V popoldanskih urah je v Vrčicah neznanec vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomom pa je povzročil za okoli 2000 evrov škode.

Nezakoniti prehodi državne meje
Na območju Policijske postaje Krško so policisti izsledili in prijeli dva državljana Afganistana, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Tujca, ki sta zaprosila za mednarodno zaščito, so po zaključenih policijskih postopkih odpeljali v azilni dom.