stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Kočevje

Poziv Civilne zaščite Občine Kočevje

Piše: Štab CZ Kočevje

Čas objave:
23.03.2020 18:19

Štab Civilne zaščite Občine Kočevje poziva vse občanke in občane, da upoštevajo navodila pristojnih institucij in vse stike nujno omejijo zgolj na druženje s člani lastnega gospodinjstva.

Medsebojno obiskovanje in druženje po domovih, tako na družinski kot prijateljski ravni, v obliki skupnih kosil, piknikov in podobnega, namreč močno povečuje možnost širjenja okužbe. Kot nadomestilo štab CZ priporoča uporabo telefonov in video klicev.

Osebe, ki so v odrejeni karanteni ali priporočeni samo izolaciji, naj strogo upoštevajo navodila za izvajanje karantene. Oseba, ki je v izolaciji in ne živi sama v stanovanjski enoti, ne sme zapuščati sobe, če ni nujno. Sanitarije morajo biti v tem primeru vsakič očiščene z razkuževalnimi sredstvi. 

Dostavo hrane izoliranim osebam naj družinski člani opravljajo z ustrezno zaščito - rokavice, umivanje rok - in brez neposrednega stika z izolirano osebo - npr. prevzem pred vrati. Osebe, ki so v izolaciji same in nimajo možnosti dostave s strani svojcev, lahko pokličejo na občinsko telefonsko številko za oskrbo 070 183 048, vsak delovni dan med 8. in 12. uro.

Poskrbimo drug za drugega!