stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Kočevje

Prebilič: Očitno v Melaminu le vse ni bilo tako dobro, kot nam je bilo zagotovljeno

Piše: STA

Čas objave:
23.02.2023 09:10

Na novico, da so kriminalisti po preiskavi eksplozije v Melaminu ovadili več ljudi, se je odzval kočevski župan Vladimir Prebilič. Slednji ocenjuje, da v Melaminu očitno vse le ni bilo tako dobro, kot jim je bilo zagotovljeno, sicer do kazenskih ovadb ne bi prišlo. Prepričan je, da bi se Melamin moral preseliti na drugo lokacijo.

Po besedah Prebiliča je dobro, da je prišlo do točke, ko je znanega kaj več o tem, kaj se je dogajalo pred nesrečo in kdo je zanjo odgovoren. "Ljudje imajo namreč to pravico vedeti," je dejal novinarjem. Želi si tudi, da bi končen odgovor na omenjena vprašanja dobili čim prej.

Po njegovem bi bilo dobro, da bi se iz nesreče vsi skupaj nekaj naučili, v občini pa da bi nadaljevali s postopki za preselitev podjetja iz mesta Kočevje na drugo lokacijo. "Še vedno namreč trdim, da trenutna lokacija ni primerna za takšno dejavnost, ki bi jo bilo treba umakniti nekam drugam," je dejal. "Hkrati pa vidim v tem tudi priložnost za zavedanje, da v kolikor se bomo v Kočevju še kdaj odločili imeti takšno tehnologijo, da je lahko prostora za izboljšave na področju varnosti očitno še kar nekaj," je dodal.



V Melaminu je 12. maja lani odjeknila silovita eksplozija, ki ji je sledil požar. Pri tem je umrlo sedem delavcev, več kot 30 ljudi je bilo poškodovanih. Do eksplozije je prišlo zaradi napake pri prečrpavanju dietiltriamina iz avtocisterne v cisterno z epiklorohidrinom. Dogodek velja za doslej najhujšo delovno nesrečo v Sloveniji.

S Policijske uprave Ljubljana so danes sporočili, da so zaključili kriminalistično preiskavo eksplozije. Ovadili so štiri fizične in eno pravno osebo zaradi storitve kaznivih dejanj ogrožanja varnosti pri delu in povzročitve splošne nevarnosti.