računalnik, ženska, spletna prevara Svet24.si

V ljubezen 49-letne Hrvatice s Turkom se je ...

opica tamarinka Svet24.si

Skrivnostna izginotja in smrt v živalskem vrtu

sova, rusija, vohunjenje Necenzurirano

Skrivnost stavbe, kjer je bil štab ruskih vohunov

plavajoce mobilne hise ljubljanica-pl003 Reporter.si

Jankovićevi stari znanci so se omastili: bivša ...

doncic Ekipa24.si

Kako se je iskrilo! Pomočnik Detroita želel ...

barbara-vidovič Odkrito.si

Barbara Vidovič: »Imam najlepši poklic na svetu!«

avdic obrez Ekipa24.si

Umrl od smeha!!! Morate videti to noro ...

Novice Ribnica

Prebivalci Kota o težavah

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.04.2013 09:40

Svetniki občine Ribnica so na seji spet govorili o problematiki kamnoloma Kot oziroma težavah prebivalcev zaradi transporta rudnin skozi to vas.

Svetnik Janez Mrhar je v daljšem povzetku svetnikom znova izpostavil vse križeve muke vaščanov , ki predlagajo takojšnje zaprtje kamnoloma, saj ne verjamejo v kakršno koli drugo zanje ugodno rešitev . V razlago že desetletja nakopičenih težav sta se vključila tudi koncesionarja oziroma nosilca rudarske pravice Klun in Rigler.

Željko Strnad iz podjetja Geostern , ki zastopa koncesionarja Rigler, je med drugim dejal, da se bo kamnolom širil zgolj zaradi sanacije v s skladu s občinskim podrobnim prostorskim nartom, ki se izdeluje , skupni čas izkoriščanja bo odvisen od zalog in kapacitet kamnoloma. Sicer so zaloge v obstoječem kamnolomu, ki se zmanjšujejo, brez širitve in sanacije 86 tisoč kubičnih metrov materiala.

Občina oziroma občinski svet, takšen je bil tudi sklep, nima v primeru kamnoloma velikih pristojnosti , saj so te v rokah države , ki izda koncesijo. Občina, je dal predlagatelj sklepa Miha Klun, bo preko posebne komisije nadgledovala dejavnosti v peskokopu , oba koncesionarja in vaščane pa je pozvala , da vse težave sproti sami rešujejo.

Miha Klun o sklepu