stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Ribnica

Prebivalci Kota o težavah

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.04.2013 09:40

Svetniki občine Ribnica so na seji spet govorili o problematiki kamnoloma Kot oziroma težavah prebivalcev zaradi transporta rudnin skozi to vas.

Svetnik Janez Mrhar je v daljšem povzetku svetnikom znova izpostavil vse križeve muke vaščanov , ki predlagajo takojšnje zaprtje kamnoloma, saj ne verjamejo v kakršno koli drugo zanje ugodno rešitev . V razlago že desetletja nakopičenih težav sta se vključila tudi koncesionarja oziroma nosilca rudarske pravice Klun in Rigler.

Željko Strnad iz podjetja Geostern , ki zastopa koncesionarja Rigler, je med drugim dejal, da se bo kamnolom širil zgolj zaradi sanacije v s skladu s občinskim podrobnim prostorskim nartom, ki se izdeluje , skupni čas izkoriščanja bo odvisen od zalog in kapacitet kamnoloma. Sicer so zaloge v obstoječem kamnolomu, ki se zmanjšujejo, brez širitve in sanacije 86 tisoč kubičnih metrov materiala.

Občina oziroma občinski svet, takšen je bil tudi sklep, nima v primeru kamnoloma velikih pristojnosti , saj so te v rokah države , ki izda koncesijo. Občina, je dal predlagatelj sklepa Miha Klun, bo preko posebne komisije nadgledovala dejavnosti v peskokopu , oba koncesionarja in vaščane pa je pozvala , da vse težave sproti sami rešujejo.

Miha Klun o sklepu