Rok Povšič Svet24.si

FOTO: Rok je peš odšel od doma, nato pa se je za...

carmen istanbul (3) Svet24.si

Carmen Osovnikar pobegnila v Turčijo

ratitovec Svet24.si

FOTO: Smučar na Ratitovcu sprožil plaz, ta je ...

marko milosavljevic bobo Reporter.si

Pri medijski hobotnici SDS gre za zavestno ...

ekonomska-šola-murska-sobota, šola, šolstvo, dijaki, študij Necenzurirano

Draga mati in foter, pustita me v šolo! #kolumna

squid-game Odkrito.si

Obsojen na smrt, ker je gledal Squid Game

doncic Ekipa24.si

ZAROKA, ki je navdušila VSE V DVORANI! ...

Novice Ljubljana/Novo mesto

Pred nami kratkotrajna, a izrazita ohladitev

Piše: STA

Čas objave:
13.04.2020 20:05

Vremenoslovci napovedujejo kratkotrajno, a izrazito ohladitev. Medtem ko so se na velikonočni ponedeljek temperature povzpele nad 20 stopinj Celzija, bo v torek občutno hladneje, zgodaj zjutraj in dopoldne pa bodo snežinke ponekod presenetile tudi v nižinah. A kot pravijo na Agenciji RS za okolje, bo sneženje hitro prešlo, sneg pa tal ne bo pobelil.

Kot so zapisali na svoji Facebook strani, se bo meja sneženja spuščala in ponekod bo lahko v torek zjutraj in zgodaj dopoldne snežilo tudi po nižinah. A kot je za STA povedal dežurni meteorolog Janez Markošek, se bo po nižinah sneg sproti talil in ne bo pobelil tal. Nad 600 ali 700 metri nadmorske višine pa utegne pasti nekaj centimetrov južnega snega.

Padavine bodo v torek sredi dneva povsod ponehale, najpozneje v južni Sloveniji, od severa se bo začelo jasniti. Pihal bo severni do severovzhodni veter.

Sicer pa bo v torek občutno hladneje kot v zadnjih dneh. V notranjosti Slovenije bodo temperature ostale pod 10 stopinj Celzija. Noč na sredo in noč na četrtek bosta jasni in tam, kjer se bo veter umiril, bo spet nevarnost pozebe.

Vnovič se bo otoplilo proti koncu tedna, ko bodo najvišje temperature znova nad 20 stopinj Celzija, pa tudi jutranje ne bodo več pod lediščem, še napovedujejo na agenciji za okolje.