x factor, simon cowell Svet24.si

Se X Factor poslavlja?

zdravnik Svet24.si

Ljubljanski zdravnik naj bi "prodajal" cepilna ...

cepljenje, ascot, berkshire Svet24.si

Dva dodatna dneva dopusta za cepljene

janez jansa dz1 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Lahko Janša jesenski politični ...

sds tabor 2 Necenzurirano

Kaj je upravitelj, obsojen jemanja podkupnin, ...

Pixabay Odkrito.si

37-letnik se je zbudil in bil prepričan, da je ...

nina-ivanič-kot-dragica-trošt Njena.si

Zvezdnici Najinih mostov dopustujeta skupaj

Novice Ljubljana/Novo mesto

Pred nami kratkotrajna, a izrazita ohladitev

Piše: STA

Čas objave:
13.04.2020 20:05

Vremenoslovci napovedujejo kratkotrajno, a izrazito ohladitev. Medtem ko so se na velikonočni ponedeljek temperature povzpele nad 20 stopinj Celzija, bo v torek občutno hladneje, zgodaj zjutraj in dopoldne pa bodo snežinke ponekod presenetile tudi v nižinah. A kot pravijo na Agenciji RS za okolje, bo sneženje hitro prešlo, sneg pa tal ne bo pobelil.

Kot so zapisali na svoji Facebook strani, se bo meja sneženja spuščala in ponekod bo lahko v torek zjutraj in zgodaj dopoldne snežilo tudi po nižinah. A kot je za STA povedal dežurni meteorolog Janez Markošek, se bo po nižinah sneg sproti talil in ne bo pobelil tal. Nad 600 ali 700 metri nadmorske višine pa utegne pasti nekaj centimetrov južnega snega.

Padavine bodo v torek sredi dneva povsod ponehale, najpozneje v južni Sloveniji, od severa se bo začelo jasniti. Pihal bo severni do severovzhodni veter.

Sicer pa bo v torek občutno hladneje kot v zadnjih dneh. V notranjosti Slovenije bodo temperature ostale pod 10 stopinj Celzija. Noč na sredo in noč na četrtek bosta jasni in tam, kjer se bo veter umiril, bo spet nevarnost pozebe.

Vnovič se bo otoplilo proti koncu tedna, ko bodo najvišje temperature znova nad 20 stopinj Celzija, pa tudi jutranje ne bodo več pod lediščem, še napovedujejo na agenciji za okolje.