stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice

Prenovili bodo dva osedka med Sotesko in Novim mestom

Piše: R.K.

Čas objave:
12.04.2022 15:48

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec in župan Občine Straža Dušan Krštinc sta danes podpisala sporazum o sofinanciranju prenove dveh odsekov regionalne ceste na relaciji Soteska – Novo mesto v skupni višini 4,4 mio evrov.

Na območju Občine Straža bodo tako prenovili in posodobili 1230 metrov regionalne ceste. Prvi odsek predstavlja povezavo od nivojskega prehoda pred vstopom v Stražo iz smeri Soteska do mostu v Straži v dolžini 530 metrov, drugi odsek ceste v dolžini 700 metrov, ki bo deležen tudi temeljite razširitve pa poteka od križišča v Vavti vasi do priključka parkirišča pri tamkajšnji osnovni šoli. V okviru načrtovanega projekta bodo v osrednjem straškem križišču povečali pretočnost prometa z umestitvijo zavijalnih pasov in ureditvijo priključka lokalne ceste »Na žago«.

V sodelovanju z lokalno skupnostjo bodo uredili tudi meteorno kanalizacijo, obnovili cestno razsvetljavo in vodovod v dolžini 220 metrov ter zgradili pločnik po celotni dolžini odseka proti osnovni šoli Vavta vas, kjer bodo posodobili tudi javno razsvetljavo, na enem delu zgradili novo kanalizacijo in obnovili vodovod.

Iz občinskega proračuna bodo v Straži v ta namen porabili 1,43 mio evrov, ostali del v višini skoraj 3 mio pa bo financirala država. Če bo šlo vse po načrtih, se bodo po izbiri najugodnejšega izvajalca še letos lotili najprej modernizacije odseka ceste do mostu v Straži. Na območju Vavte vasi pa se bodo vršili odkupi oziroma prenos lastništva zemljišč na občino ter v nadaljevanju, oziroma vzporedno, razpis za izbiro izvajalca.