stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice

Prenovljeno stavbo nekdanjega brežiškega doma upokojencev namenili starejšim in sociali

Piše: R.K.

Čas objave:
23.01.2022 16:32

Občina Brežice je konec preteklega leta končala triletni projekt prenove in naložbeno-vzdrževalnih del v stavbi nekdanjega doma upokojencev. Stal je 1,85 milijona evrov. Občina je za prvi del prenove, ki je spadala v projekt Mreža socialnih storitev in medgeneracijsko sodelovanje, 190.000 evrov dobila iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Občina Brežice je v prvem naložbenem koraku predlani prenovila prostore omenjene zgradbe, ki je nato še istega leta sprejela svoje prve stanovalce. Za prenovljene pritlične prostore je namreč z Varstveno delovnim centrom Krško - Leskovec sklenila najemno partnerstvo in mu s tem omogočila širitev programa brežiške enote z dodatno ponudbo bivalnih enot.
Decembra lani so nato končali drugi del naložbe, ki obsega tudi dodatno oživitev omenjene zgradbe. Občina zdaj pripravlja pravilnik za najem in dodeljevanje bivalnih enot ter upravljanje objekta, so na brežiški občini navedli za STA.
Večji del prenovljenih prostorov namreč predstavljajo stanovanjske enote, namenjene za neposredni najem starejšim nad 65 let, preostale prostore so uredili za delovanje različnih nevladnih organizacij.
Občina Brežice želi pod skupno streho združiti tudi podporne programe starejšim, tako bodo na tem naslovu svoje prostore dobili tudi Večgeneracijski center Posavje - enota Brežice, program brezplačnih prevozov za starejše Sopotniki, telefon pomoči za starostnike in ambulanta splošne medicine Zdravstvenega doma Brežice.
V sosednji stavbi načrtujejo javno pralnico. Želja občine je tudi, da v nekdanjem domu upokojencev vzpostavijo in razvijajo socialni servis, so še dodali na brežiški občini.
Po njenih podatkih je sicer občina zgradbo nekdanjega doma upokojencev pridobila s pogodbo o brezplačnem prenosu državnega premoženja, ki jo je z vlado sklenila leta 2018. Dobila jo je brezplačno in s pogojem, da jo uporabljajo za razvojne namene oz. za izvedbo načrtovanega projekta revitalizacija prostorov nekdanjega doma upokojencev.