pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Mokronog

Prerazporedili nekaj proračunskih postavk

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.10.2015 09:50

Občinski svet Občine Mokronog-Trebelno se je včeraj sešel na 6. redni seji, na kateri se je med drugim seznanil, da je bila realizacija proračuna v prvi polovici leta na prihodkovni strani 39,9-odstotna in na odhodkovni 37,3-odstotna. Sprejeli so tudi sklep o prerazporeditvi pravic porabe.

Veljavni proračun je sicer visok 3,6 milijona evrov na prihodkovni in 3,5 milijona evrov na odhodkovni strani. "Realizacija proračuna v prvi polovici leta je bila podobna lanski. Smo relativno zadovoljni, se pa bo do konca leta - kot kažejo izkušnje - zagotovo povišala. Predvidevamo, da v letošnjem letu rebalans proračuna ne bo potreben, saj smo občinskemu svetu predlagali prerazporeditve proračunskih postavk, ki so bile nujno potrebne za nemoteno izvedbo projektov in programov, ki so določeni v letošnjem proračunu," pojasnjuje direktorica občinske uprave Občine Mokronog-Trebelno Mojca Pekolj.

V Mokronogu so tako včeraj v proračunu prerazporedili skupno nekaj več kot 170 tisoč evrov, pri čemer so 50 tisoč evrov, ki so bili sprva namenjeni za prestavitev lokalne ceste Trebelno-Poljane (t.i. Preboj Radna vas) namenili tekočemu vzdrževanju lokalnih cest in javnih poti, nekaj sprememb je bilo tudi na proračunskih postavkah, namenjenih energetski sanaciji Podružnične osnovne šole Trebelno in Zdravstvene postaje Mokronog, od koder so skupaj 20 tisoč namenili delovanju vrtca Mokronožci in drugih vrtcev, ki jih obiskujejo otroci iz občine, za nakup nekaj več kot 1500 m2 velikega zemljišča v centru Mokronoga, kjer je odbojkarsko igrišče, pa je občina namenila skoraj 17 tisočakov.


Občinski svet je včeraj med drugim potrdil tudi elaborata o oblikovanju cene storitev javne službe ravnanja z odpadki in javne službe odvajanja in čiščenja komunalne in padavinske odpadne vode. S 1. novembrom bo tako prišlo do spremembe na položnicah – na področju ravnanja z odpadki bo enostanovanjska hiša z največ štirimi člani plačala 0,0924 evra več, za čiščenje odpadne vode pa bo porabnik, ki mesečno porabi 10 kubičnih metrov vode in ima vodomer DN 20, plačal 1,19 evra več. S spremembo odloka o kategorizaciji občinskih javnih cest ima sedaj občina približno km javnih cest manj, v skupščino Javnega podjetja Komunala Trebnje pa so člani občinskega sveta v imenu Občine Mokronog-Trebelno imenovali Mojco Pekolj, direktorico Občinske uprave.

Mojca Pekolj, direktorica občinske uprave Občine Mokronog-Trebelno