Novinarska konferenca Osnovne šole Savsko naselje Svet24.si

Učenci vdrli v e-redovalnico; že lani so si ...

domen prešeren mediaspeed Svet24.si

Drugi tir gradi tudi dobavitelj spornih mask v ...

drugi-tir, stanko-polanič, tine-vadnal, jurij-krč, janez-škrabec Necenzurirano

Nasledniki Ivana Zidarja tečejo nov krog #kolumna

Urška Klakočar Zupančič Reporter.si

Afera falcon: poglejte, kako luksuznemu hotelu na ...

mikaela shiffrin lv Ekipa24.si

Srce parajoče! Mikaela Shiffrin objavila ...

Jure Henigman FOTO Urša Premik Njena.si

'Gospod profesor' ima nadarjena otroka

maribor Ekipa24.si

Kronaaaa!!! Uh, kaj je veteran naredil velikemu ...

Novice

Prevrnil se je tovornjak, voznika rešili

Piše: R.K.

Čas objave:
11.11.2022 09:40

Policisti PU Novo mesto so včeraj obravnavali več prometnih nesreč, in sicer v Puščavi, kjer sta bili udeleženi dve osebni vozili, v Soteski se je prevrnil tovornjak, v Trebnjem je v krožišču je voznik zbil pešca, v Br3egah pa se je prometna nesreča zgodila zaradi neprilagojene hitrosti.

Ob 8.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Puščavi pri Mokronogu. Policisti so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 52-letni voznik, ki je pri zavijanju na dvorišče stanovanjske hiše odvzel prednost 71-letnemu vozniku. V trčenju se je 71-letni voznik lažje poškodoval, oskrbeli so ga v bolnišnici. Policisti so povzročitelju nesreče zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Okoli 10. ure smo bili obveščeni o prevrnjenem tovornem vozilu v Soteski. Policisti so ugotovili, da je 28-letni voznik tovornega vozila zaradi neprilagojene hitrosti na mokrem vozišču izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Ob 10.15 se je zgodila prometna nesreča v krožnem križišču v Trebnjem, kjer je 69-letni voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčil v 66-letnega pešca, ki je prečkal cesto. Pešec se je v nesreči lažje poškodoval.

Ob 10.45 so bili krški policisti obveščeni o prometni nesreči v naselju Brege. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 68-letna voznica osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in trčila v avtobus, ki ga je vozil 51-letni voznik. V času nesreče v avtobusu ni bilo potnikov. Voznici, ki se je v nesreči lažje poškodovala, so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Krško so med kontrolo prometa v Senovem ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Peugeot. Med postopkom so ugotovili, da 56-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,52 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. 

Nekaj po 21. uri so policisti PP Metlika med kontrolo prometa zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Renault kangoo. Ugotovili so, da 39-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,96 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.