stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice

Pričakujejo 30 tisoč obiskovalcev

Piše: R.K.

Čas objave:
19.04.2023 14:33

Tudi letos bo novomeški Glavni trg zadnji vikend v maju napolnilo pestro dogajanje v sklopu Festivala cvička. Prireditev bo potekala med 26. in 28. majem, tako kot lani, pa bo tudi letos združevala tri dogodke; 51. Teden cvička, Cvičkarijo in Pop-up wine festival.

Dogajanje 51. Tedna cvička in Cvičkarije bo potekalo na novomeškem Glavnem trgu, Pop-up wine festival pa bo že tradicionalno na gradu Grm.

Program bo postregel s tradicionalno povorko vinogradniških društev, kronanjem kralja cvička, razglasitvijo ambasadorja cvička in izvolitvijo cvičkove princese, študentskimi kmečkimi igrami in glasbenimi nastopi zasedb Dejana Vunjaka, Big Foot Mame, Dejana Dogaja, ansambla Stil in mnogih drugih društev in skupin iz lokalnega okolja. Bogat spremljevalni program poteka že od meseca marca, zaključil pa se bo na osrednji prireditvi. Potekala bo tudi akademija cvičkovega turizma in strokovni posvet, ki odpira razpravo o kulturi pitja vina, vinarstvu in doživljanju vina z novodobnimi pristopi in dolgoročno vizijo.

Tudi letos bodo na Glavnem trgu postavili šotor, ki bo večji in višji kot lani (lani je v dolžino meril 50, letos pa bo 70-metrski), sprejel pa bo okoli 3500 ljudi. Direktor Zavoda Novo mesto Aleš Makovac je dejal, da letos pričakujejo 30 tisoč obiskovalcev, želi pa si, da bi postala vseslovenska.