nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Ljubljana

Prihaja jesensko deževje, Krka poplavila

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
12.10.2015 09:17

Jesensko deževje, ki se bo začelo jutri, bo predvidoma trajalo vse do konca tedna.

Jutri bo pretežno oblačno. Dež bo že zjutraj in dopoldne zajel zahodno Slovenijo, sredi dneva in popoldne pa se bo širil proti vzhodu. Ob morju bo zapihal jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 9, na Primorskem okoli 12, najvišje dnevne od 8 do 12, na Primorskem od 15 do 19 stopinj C.

V noči na sredo se bodo padavine okrepile, več jih bo v jugozahodni Sloveniji, kjer lahko tudi zagrmi. V sredo in četrtek bo oblačno, deževno in razmeroma hladno.

Krka bo še poplavljala

Po obilnejšem deževju ob koncu tedna se je Krka s svojem spodnjem toku razlila in poplavila obrečna območja vsakoletnih poplav. Poplavila je cesto Smednik-Zameško-Kostanjevica na Krki, ki so jo na Malencah zaprli. Davi je že nekoliko upadla, glede na slabo vremensko napoved pa bi lahko predvsem v drugi polovici tedna vnovič močneje narasla.


Poveljnik kostanjeviške Civilne zaščite Robert Zagorc je povedal, da je Krkin tamkajšnji vodostaj v mejah normale, narasla voda pa kostanjeviškega otoka še ne ogroža. Sicer pa bi Krka lahko narasla v prihodnjih dneh, ko pričakujejo nove padavine, je dodal.

Po besedah poveljnika šentjernejske Civilne zaščite Jožka Jakšeta je Krkino naraščanje včeraj zvečer nekoliko razburilo prebivalce, ki živijo v neposredni bližini reke, a se je njeno naraščanje kasneje umirilo in uneslo. Krka je na šentjernejskem območju davi že nekoliko upadla, njeno morebitno večje razlitje pa lahko pričakujejo ob padavinah, ki so napovedane v drugi polovici tedna, je še ocenil Jakše.

Kot je povedal Brane Gregorčič iz Agencije za okolje, bo danes sicer suho, se bo pa dež vrnil že jutri zjutraj in dopoldne, ko bo zajel zahodno Slovenijo, sredi dneva in popoldne pa se bo širil proti vzhodu. Najbolj intenzivne padavine bodo v noči na sredo in v sredo čez dan. Suh ne bo niti četrtek. Kot je še povedal "je Krka že zdaj zelo visoka in verjetno ne bo imela dovolj časa, da bi upadla, ko bo spet začelo deževati."