franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Brestanica

Primoževa odličja na ogled v Gradu Rajhenburg

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.12.2015 06:08

Po zaključku svoje sijajne kariere se je Primož Kozmus odločil svoja najžlahtnejša odličja, ki jih je osvojil na olimpijskih igrah in svetovnih prvenstvih, postaviti javnosti na ogled.

Olimpijsko zlato in srebro, trojček medalj s svetovnih prvenstev ter najpomembnejša državna odlikovanja so od včeraj del stalne razstave, ki je postavljena na gradu Rajhenburg v Brestanici, kraju, kjer sicer domuje tudi njegov Hostel.

Kozmus, ki tudi na ta način želi tudi svoje športno ime združiti s športno in turistično ponudbo Posavja, je ob odprtju povedal: "Lepa udeležba na prireditvi je pokazatelj, da sem odličja zaupal v prave roke. Prepričan sem, da bodo moje lovorike dale še dodaten sijaj Brestanici in gradu Rajhenburg. Z ženo sva se odločila, da bova odslej živela v Brestanici, kjer sem preživel otroštvo. Celotno športno kariero sem bival v Brežicah, kjer sem preživel dve sijajni desetletji, a v Brestanico se je lepo vrniti."

Razstavo je odprl župan Občine Krško mag. Miran Stanko, ki je ob odprtju Primožu namenil nekaj lepih besed: "Danes je za nas prav poseben večer, ko odpiramo razstavo odličij, s katerimi je Primož pozlatil ime Posavja in Slovenije. Vsako odličje zase nosi svojo zgodbo, Primožu pa bi se ob tej priložnosti rad zahvalil za vse, kar nam je dal ter za vzor, ki ga daje mladim, da gredo po

plemeniti poti športa."

Katja Ceglar, direktorica kulturnega doma Krško, pa je poudarila, da gre v sicer dokaj temačni zgodovini gradu pri zbirki "Odličja" za eno najsvetlejših vsebin gradu, ki na lep način bogato zgodovino kraja povezuje s sedanjostjo.