Rok Povšič Svet24.si

FOTO: Rok je peš odšel od doma, nato pa se je za...

carmen istanbul (3) Svet24.si

Carmen Osovnikar pobegnila v Turčijo

java, semeru, vulkan, ognjenik Svet24.si

Izbruh ognjenika usoden za 13 ljudi

marko milosavljevic bobo Reporter.si

Pri medijski hobotnici SDS gre za zavestno ...

FFYh_3dXsAgvQ6p Necenzurirano

Kje je Borut Pahor? Igra se z lego kockami ...

Gino Tadej Podgornik Njena.si

Gino priljubljen med dekleti, Tjaše nikjer na ...

doncic Ekipa24.si

ZAROKA, ki je navdušila VSE V DVORANI! ...

Novice Ljubljana

Pripravite se na gnečo na cestah proti urbanim središčem

Piše: STA

Čas objave:
27.04.2021 12:48

Zaradi praznika je za danes popoldne na slovenskih cestah napovedana visoka gostota prometa iz turističnih krajev proti urbanim središčem. Prometnoinformacijski center obenem opozarja na možnost povečanih čakalnih dob na mejnih prehodih.

Po pričakovanjih se bodo nekateri izletniki danes vračali s podaljšanega konca tedna proti prestolnici, zaradi česar se obeta povečan promet.

Na Prometno informacijskem centru ob tem opozarjajo na občasne omejitve prometa na nekaterih odsekih. Med izvozoma Postojna-Unec proti Ljubljani bo tako promet do 21. ure potekal po enem pasu.

Do srede pa bo vsako noč med 22. in 5. uro zjutraj zaprt predor Golovec iz smeri Bizovika proti Malencam, zato bo obvoz po severni ljubljanski obvoznici. Med razcepom Zadobrova in Bizovik bo promet do sobote potekal po dveh zožanih pasovih.

Zaradi omejitve tovornega prometa nad 7,5 tone, ki bo veljala do 21. ure, pa je pričakovati povečano število tovornih vozil pred mejnimi prehodi.

Skozi predor Karavanke bo vse do petka vsako noč med 20. in 5. uro zjutraj promet potekal izmenično enosmerno. Čas čakanja na prosto smer vožnje je predvidoma 30 minut.