franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Novo mesto

Promet na Kandijski in Šmihelski cesti sproščen

Piše: Radio Krka/MO NM

Čas objave:
23.12.2015 05:51

Po dveh mesecih intenzivnih del se investicije na območju novomeškega zdravstvenega kompleksa zaključujejo. Vsi partnerji projekta so skrajno resno in odgovorno pristopili k projektu, kar je omogočilo, da se dela večinsko zaključijo dober mesec pred načrtovanim rokom, ki je bil napovedan za konec januarja 2016.

V zaključni fazi so tako dela na stari Šmihelski kot Kandijski cesti, kar je danes omogočilo sprostitev prometa na obeh cestah. Končana je tudi ureditev parkirišč pri Zdravstvenem domu Novo mesto in gradnja novega urgentnega bloka pri Splošni bolnišnici Novo mesto.

Ureditev stare Šmihelske ceste na območju novomeškega zdravstvenega kompleksa, ki jo izvajata Mestna občina Novo mesto in podjetje CGP, je zaključena. V izdelavi je tehnična dokumentacija za tehnični prevzem, ki ga bo Upravna enota Novo mesto predvidoma razpisala v januarju 2016, ko bo pridobljeno tudi uporabno dovoljenja za novozgrajeno infrastrukturo.

Rekonstrukcija Kandijske ceste, ki jo izvajata država in podjetje Gradnje Boštanj, je prav tako v zaključni fazi, vendar zaradi prenizkih temperatur ni bilo možno izvesti še zaključnega, finega asfaltnega sloja. Zaključek vseh del, vključno s komisijskim pregledom obnovljene Kandijske ceste, je predviden v spomladanskem času.

Dela na obeh cestah so izvedena do te mere, da so danes lahko sprostili promet po obeh cestah, Kandijsko in Šmihelsko. Zaradi sprostitve prometa je prišlo tudi do sprememb pri mestnem potniškem prometu, o čemer so potnike že obveščali.