stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Straža

Prvi 'Most fest' v Straži

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.07.2015 05:29

V Vavti vasi na šolskem mostu se bo ob 17. uri začel prvi 'Most fest'. Za dobrodošlico na hoduljah bo poskrbela skupina Kreativ, teater Cizano pa bo izvedel cirkuško delavnico.

Ob 20. uri bo na na mostu nastopila vokalna skupina Gallina, koncertu pa bo sledil spust lučk želja in nato ogled ognjene predstave na splavu.

Jutri popoldne se bo dogajanje preselilo na reko Krko na prireditev imenovano »Sobotno popoldne pri jezu v Straži«. Od 16. ure dalje bo potekala izposoja raftov, kajakov, kanujev in sup desk.

V nedeljo od 11. ure dalje pa bodo rafti in druga plovila preplavila reko Krko. Dan na Krki je prireditev, ki so jo ljudje že vzeli za svojo in bo potekala že šestič zapored. Prireditev je vključena v projekt Voda za vedno, Kajakaške zveze Slovenije.

Od 10. ure dalje se bodo zbirale prijave udeležencev in v tem času bo organiziran tudi prevoz udeležencev na relaciji Zalog-Straža-Soteska. Začetek spusta ob 11. uri bo v Soteski. Spust bo tudi ekološko usmerjen, saj bo obvezna oprema vsakega rafta tudi vrečka za pobiranje smeti.
Na cilj v Zalog bodo prispeli okoli14. ure . Uro kasneje pa se bo začelo tekmovanje vaških ekip z raftom in družabno srečanje.