stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice

Pustovanje v Mirni Peči s čebelicami, škrati in mavricami

Piše: R.K.

Čas objave:
09.02.2024 09:05

V pustni povorki po Mirni Peči se je vilo ogromno šemastih maškar, ki so znova presenetile z izvirnostjo in ustvarjalnostjo. Pustovanje v tretje je znova preseglo pričakovanja.

Mirna Peč je na debeli četrtek, 8. februarja, zaživela v duhu pustnega veselja in ustvarjalnosti. V organizaciji Kulturnega društva Četrtkova brenčanja se je pod taktirko norčavih brenčaških čebelic odvila že tretja tradicionalna Pustna povorka in rajanje, ki je privabila množico šemastih maškar in obiskovalcev.

Dolgo kolono maškar, ki se je vila od mirnopeške cerkve svetega Kancijana preko središča Mirne Peči vse do Muzeja Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka, so vodili žabec Rado, hecen hišnik Štef s Štefmobilom in razigrane brenčaške čebelice. Ob zvokih veselih glasbenih ritmov je vesela povorka krenila proti muzeju, kjer je sledilo rajanje z obilo smeha, plesa in petja, pri čemer sta glavno vlogo odigrala priljubljena animatorja žabec Rado Trifković in klovnesa Urška Štrucelj Plot iz Plesnega studia Novo mesto. Ni manjkalo niti kulinaričnih užitkov, saj so kranjske čebelice ponujale slastne krofe Pekarne Mokronog in osvežilne brezalkoholne pijače, medtem ko je iz stojnice sladke Saške dišalo po sveže pečenih kokicah in miškah.

Najbolj izvirne maske so prejele krasne nagrade. Čisto vse po vrsti več kot zasluženo, saj so s pustimi opravami resnično prikazali brezmejnost domišljije. Med nagrajenci so bili povečini doma izdelani: rubikovi kocki, mini čebelica, kravica, ježek, čarovnica, odrasel dojenček, kapetan hobotnica Davy Jones, zeleni možic, dišeča rožica v lončku, kumarčka, stara mama, mušnici, klovn, potapljačka, dolgonosi policist, mavrica in zombi iz noči čarovnic. Družinsko so se najbolj izvirno našemili škrati, čarovnice in škratki, skupinsko pa minjoni, rdeča kapica in volkec ter ovčke s pastirjem. Vsem iskrene čestitke in brenčaške tipalkice dol za izvirnost, ustvarjalnost in zabavni um.

Zahvala za vrsto nagrad gre sponzorjem in podpornikom, ki so omogočili, da je pustovanje v Mirni Peči znova preseglo vsa pričakovanja. Nagrade so prispevali: Ekološka kmetija Kastelic, Woodwork Žagar Gašperja Žagarja, Gostilna Špolar, Šivanje RUAL Brigite Rupnik, Frizerstvo AS Darje Krevs, podjetje za razvoj novih rešitev - IKU, Lepotni studio Senso, KinManual - masaže in trenerstvo, Papirnica Pingo, Strešniki Golob, Sabina Kovačič, Kavarna 5ka in Pr'Cukru.

Seveda lepa hvala članicam najbolj šemaste komisije - Jelki Krivec, Teni Marn in Bernardi Turk, ki so opravile izjemno težko nalogo in med najboljšimi izbrale res najbolj top, top, top maškarce. Hvala maškaram in vsem obiskovalcem, žabcu Radu Trifkoviću in simpatični plesalki klovnesi Urši Štrucelj Plot iz Plesnega studia Novo mesto ter Pekarni Mokronog za slastne krofe in Sašinim butičnim sladicam za popestritev ponudbe, da so res čisto vsi sladkosnedi in slanosnedi prišli na svoj račun. Nenazadnje hvala redarjem – vrlim gasilcem PGD Mirna Peč in Ivanu Staniši, da so nas uspešno varovali in krotili, ter Občini Mirna Peč za vso dosedanjo pomoč in podporo. Hvaležni smo. Iz srca.