stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice

Rado Gobec prejel bronasto priznanje Občine Sevnica

Piše: R.K.

Čas objave:
02.03.2022 07:56

Včerajšnji prvi marec je po vsem svetu opominjal na vlogo Civilne zaščite: kako močan in pomemben člen verige varnosti predstavlja, ko se je potrebno spopasti z vsemi vrstami nesreč, pri čemer si roko nesebično podajata pomoč in solidarnost.

Tudi letošnja tradicionalna posavska prireditev ob dnevu Civilne zaščite, ki je v preteklih letih izmenjaje potekala v posavskih občinah, ne bo izvedena v prej poznani širši obliki. So pa v Sevnici na dan Civilne zaščite izročili bronasto priznanje aktivnemu članu štaba Civilne zaščite Občine Sevnica Radu Gobcu.

Predlagatelja, Občina Sevnica in Štab Civilne zaščite Občine Sevnica, sta ob tem zapisala: »Rado Gobec je aktivni član štaba Civilne zaščite Občine Sevnica. Njegovo področje je tehnično reševanje ob naravnih in drugih nesrečah. S svojo udeležbo se je že večkrat izkazal. Bil je aktivni udeleženec poplav v letih od 2010 dalje. Ni mu tuje tudi posredovanje ob viharjih s točo in drugih nesrečah, ki prizadenejo občino Sevnica. Je aktivni član komisije za popis in oceno škode na objektih in infrastrukturi. Poleg funkcije člana štaba pokriva tudi delo svetovalca za naravne nesreče, kjer se redno srečuje z različnimi pojavi v naravi, plazovi, zdrsi, poškodbami na cestiščih in drugo. Rado ima opravljen 70-urni tečaj za bolničarja. Leta 2007 je bil tudi aktivni udeleženec mednarodnega tekmovanja ekip prve pomoči FACE na Irskem. Svoje delo opravlja vestno in je vedno tam, kjer je najbolj potrebno.«

Župan Srečko Ocvirk


Rado Gobec, prejemnik priznanja