premk1 Svet24.si

Francki se mož oglaša z drugega sveta

škorpijon, linz Svet24.si

Škorpijona prinesla z dopusta na Hrvaškem?

sds, janez janša, Necenzurirano

Demontaža druge republike #kolumna

golob jansa bobo Reporter.si

Kako Janša Goloba blati pred Evropo - in kako ...

imgonline-com-ua-twotoone-49R0E54WwN2Z3bU Ekipa24.si

To lahko samo Hojs! Odziv na epsko zmago nad ...

Dejan Vukobratović Njena.si

Takšen je bil Dejan kot dolgolasec!

doncic-cuban Ekipa24.si

Nor prizor iz Cubanove pisarne: Gledal Dončića, ...

Novice

Rado Gobec prejel bronasto priznanje Občine Sevnica

Piše: R.K.

Čas objave:
02.03.2022 07:56

Včerajšnji prvi marec je po vsem svetu opominjal na vlogo Civilne zaščite: kako močan in pomemben člen verige varnosti predstavlja, ko se je potrebno spopasti z vsemi vrstami nesreč, pri čemer si roko nesebično podajata pomoč in solidarnost.

Tudi letošnja tradicionalna posavska prireditev ob dnevu Civilne zaščite, ki je v preteklih letih izmenjaje potekala v posavskih občinah, ne bo izvedena v prej poznani širši obliki. So pa v Sevnici na dan Civilne zaščite izročili bronasto priznanje aktivnemu članu štaba Civilne zaščite Občine Sevnica Radu Gobcu.

Predlagatelja, Občina Sevnica in Štab Civilne zaščite Občine Sevnica, sta ob tem zapisala: »Rado Gobec je aktivni član štaba Civilne zaščite Občine Sevnica. Njegovo področje je tehnično reševanje ob naravnih in drugih nesrečah. S svojo udeležbo se je že večkrat izkazal. Bil je aktivni udeleženec poplav v letih od 2010 dalje. Ni mu tuje tudi posredovanje ob viharjih s točo in drugih nesrečah, ki prizadenejo občino Sevnica. Je aktivni član komisije za popis in oceno škode na objektih in infrastrukturi. Poleg funkcije člana štaba pokriva tudi delo svetovalca za naravne nesreče, kjer se redno srečuje z različnimi pojavi v naravi, plazovi, zdrsi, poškodbami na cestiščih in drugo. Rado ima opravljen 70-urni tečaj za bolničarja. Leta 2007 je bil tudi aktivni udeleženec mednarodnega tekmovanja ekip prve pomoči FACE na Irskem. Svoje delo opravlja vestno in je vedno tam, kjer je najbolj potrebno.«

Župan Srečko Ocvirk


Rado Gobec, prejemnik priznanja