janez janša Svet24.si

Janša naredil analizo in napovedal prihodnost

frida Svet24.si

Groza v Slovenj Gradcu: "Mucko je ustrelil in ...

matej tonin, janez janša Necenzurirano

Od Kučanovega sina do "najboljše vlade"

predsedniske volitve pirc musar logar pl Reporter.si

To je najverjetnejši scenarij za Anžeta Logarja:...

real madrid logo Ekipa24.si

Počivaj v miru ... Real zavit v črno, umrl ...

sanjski-moški Njena.si

Klepet z Evo Luno: Ljudje nočejo sprejeti resnice

ceferin Ekipa24.si

Aleksander Čeferin spet udaril z vso silo: Kdo so...

Novice

Rado Gobec prejel bronasto priznanje Občine Sevnica

Piše: R.K.

Čas objave:
02.03.2022 07:56

Včerajšnji prvi marec je po vsem svetu opominjal na vlogo Civilne zaščite: kako močan in pomemben člen verige varnosti predstavlja, ko se je potrebno spopasti z vsemi vrstami nesreč, pri čemer si roko nesebično podajata pomoč in solidarnost.

Tudi letošnja tradicionalna posavska prireditev ob dnevu Civilne zaščite, ki je v preteklih letih izmenjaje potekala v posavskih občinah, ne bo izvedena v prej poznani širši obliki. So pa v Sevnici na dan Civilne zaščite izročili bronasto priznanje aktivnemu članu štaba Civilne zaščite Občine Sevnica Radu Gobcu.

Predlagatelja, Občina Sevnica in Štab Civilne zaščite Občine Sevnica, sta ob tem zapisala: »Rado Gobec je aktivni član štaba Civilne zaščite Občine Sevnica. Njegovo področje je tehnično reševanje ob naravnih in drugih nesrečah. S svojo udeležbo se je že večkrat izkazal. Bil je aktivni udeleženec poplav v letih od 2010 dalje. Ni mu tuje tudi posredovanje ob viharjih s točo in drugih nesrečah, ki prizadenejo občino Sevnica. Je aktivni član komisije za popis in oceno škode na objektih in infrastrukturi. Poleg funkcije člana štaba pokriva tudi delo svetovalca za naravne nesreče, kjer se redno srečuje z različnimi pojavi v naravi, plazovi, zdrsi, poškodbami na cestiščih in drugo. Rado ima opravljen 70-urni tečaj za bolničarja. Leta 2007 je bil tudi aktivni udeleženec mednarodnega tekmovanja ekip prve pomoči FACE na Irskem. Svoje delo opravlja vestno in je vedno tam, kjer je najbolj potrebno.«

Župan Srečko Ocvirk


Rado Gobec, prejemnik priznanja