pahor milanovic ljudevit gaj bobo Svet24.si

Ukrajinci svarijo, da bo Hrvaška blokirala vstop ...

matej periš Svet24.si

Analiza DNK potrdila očetove besede: "Matej je ...

zelenski jansa tw Necenzurirano

Janševo orožarsko darilo Ukrajini

tonin jansa bobo2 Reporter.si

Tonin je že pred tednom dni vedel, kakšno past ...

kuljak 1 Ekipa24.si

Se ga spomnite? Ruski telovadec, ki je provociral ...

ljubezen-po-domače, mija-in-lovro Njena.si

Lovro o škodoželjnih govoricah, da Mija ni več ...

nogomet otroci Ekipa24.si

Joj?! Predsednik vlade se je osmešil pri nogometu...

Novice Novo mesto

Razgrnitev dopolnjenega osnutka za sosesko Bučna vas - zahod

Piše: STA

Čas objave:
20.05.2021 09:40

V prostorih novomeškega občinskega urada za prostor in razvoj na Seidlovi ulici je od danes javno razgrnjen dopolnjeni osnutek občinskega podrobnega prostorskega načrta za novo stanovanjsko sosesko Bučna vas - zahod. Razgrnjene dokumente si je moč ogledati do vključno 21. junija. Javna obravnava bo v začetku junija.

Z novomeške občine so sporočili, da je pripombe in predloge k omenjeni javni razgrnitvi možno oddati pisno, ali pa jih na mestu razgrnitve vpisati v knjigo pripomb. Na junijski javni obravnavi jih bo možno oddati tudi ustno, so dodali.

Pojasnili so, da gre sicer za območje severnega dela Mestne občine Novo mesto oz. Novega mesta v soseski Bučna vas, zahodno od regionalne Ljubljanske ceste in stanovanjske soseske Župnca.

S pripravo omenjenega prostorskega načrta želijo sicer določiti podrobnejše prostorske izvedbene pogoje za gradnjo posameznih stanovanjskih hiš, t. i. dvojčkov ter vrstnih hiš.

Navedeno območje želijo tudi razdeliti na parcele, pripraviti načrte za zunanjo ureditev z zelenimi in drugimi površinami ter urediti potrebno prometno, okoljsko, energetsko in komunikacijsko infrastrukturo.

Na novomeški občini načrtujejo tudi ureditev prometno varnega in preglednega cestnega priključka na Ljubljansko cesto, so še zapisali.