1_10_300_posvetlit Svet24.si

Jan Plestenjak mu je podaril 3000 evrov vredno ...

Mladen Grdović Svet24.si

VIDEO: Mladen Grdović v Marezigah omagal na odru

18418X0073 Necenzurirano

Kako so nam ugrabili razpravo o prihodnosti ...

polwe20220513133644__DAX8337 Reporter.si

V SDS ni več nikogar, ki bi sprožil razpravo o ...

guberac jk Ekipa24.si

Po sledi škandala! Bodo Koprčani sploh igrali ...

Julija Patricija Novak, Cene Prevc Njena.si

Slovenski športniki pokazali svoje boljše ...

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

Novice

Razstava inovativnih lesenih izdelkov v Adrii Mobil

Piše: R.K.

Čas objave:
30.06.2021 14:35

Družba Adria Mobil je v sodelovanju s Šolskim centrom Novo mesto pripravila razstavo izdelkov, ki so jih v okviru programa lesarstvo izdelali dijaki ŠC Novo mesto.

Številni dijaki so v družbi Adria Mobil pred tem že opravljali prakso in / ali
vajeništvo, s to razstavo pa želita tako družba Adria Mobil kot tudi ŠC Novo
mesto pokazati perspektive in potencial, ki ga imajo les oziroma leseni izdelki ter z njim povezani poklici tudi v svetu počitniških vozil in karavaninga.

Šolski center Novo mesto izobražuje v okviru programa lesarstvo profile obdelovalec lesa, mizar in lesarski tehnik, poleg tega pa - ko govorimo o praktičnem usposabljanju in izobraževanju - šola intenzivno sodeluje tudi s socialnimi partnerji kot so obrtniki in gospodarske družbe ter se na ta način prilagaja dinamiki sprememb in specifičnih potreb na področju tehnologije in temu primernih veščin in znanja. Kot vzorno in izredno pomembno je tudi sodelovanje z družbo Adria Mobil, d. o. o., Novo mesto, kjer se praktično usposabljajo in izobražujejo dijaki različnih poklicev, ki so tradicionalno povezani z lesom: obdelovalci lesa, mizarji, mizarji vajenci in lesarski
tehniki obeh programov. Družba Adria Mobil, ki je eden vodilnih proizvajalcev v panogi počitniških vozil v Evropi, skozi praktično usposabljanje dijakom omogoča stik in vpogled v delovne procese, ki potekajo na področju razvoja, tehnološke priprave ter proizvodnje počitniških vozil. Na ta način družba omogoča dijakom pridobivanje novih znanj ter zelo pomembne prve izkušnje v sodobnem, dinamičnem in mednarodnem poslovnem okolju. Za vključevanje dijakov in študentov v delovne procese v Adrii Mobil skrbijo mentorji, strokovnjaki posameznih področij, ki jim odpirajo vrata do novih znanj, so jim na razpolago za vsa vprašanja in skrbijo za vključevanje mladih v delovno okolje. 

razstava-lesenih-izdelkov
Razstava lesenih izdelkov
Adria Mobil

Izdelki, ki so razstavljeni v avli upravne stavbe Adrie Mobil, predstavljajo le delček ustvarjanja dijakov Šolskega centra Novo mesto in so rezultat idej in dela v okviru priprav na opravljanje zaključnega izpita oziroma mature, na katero se dijaki pripravljajo skozi celotno obdobje in je najbolj intenzivno v zaključnih letnikih šolanja. Izdelki tako odražajo vse pridobljeno znanje, kreativnost, nesporni talent in ambicije, ki jih imajo dijaki. Ob dejstvu, da je bilo to šolsko leto zaradi epidemije še toliko bolj zahtevno, pa si vsi dijaki zaslužijo pohvalo in priznanje za idejo in izdelavo zanimivih in enkratnih izdelkov.