Ternberg Svet24.si

Ano Mario pretepel do nerazpoznavnosti, umrla je ...

maxresdefault Svet24.si

FOTO: Najbogatejši vladar ima 7000 luksuznih ...

Peter-Suhel Necenzurirano

Bivši šef Janševega kabineta v treh letih do ...

igor pirkovic bobo Reporter.si

Manipulacija Igorja Pirkoviča v TV Dnevniku: ...

ronaldo 2 Ekipa24.si

Joj, kakšen revež! Prizor osupne, Ronaldo po ...

tiktok-banner-with-watercolor-splatter_69286-194 Odkrito.si

Je TikTok v velikih težavah?!

matjaž kek jan oblak Ekipa24.si

V srce! Kek o očitkih, da Slovenci nočejo igrati...

Novice

Rdeči križ Metlika pripravlja več akcij

Piše: R.K.

Čas objave:
02.05.2021 10:16

V prihodnjih dneh Območno združenje Rdečega križa pripravlja več akcij, s katerimi bodo pomagali občanom.

Materialna pomoč - hrana

Rdeči križ Metlika bo še razdeljeval hrano v manjših skupinah v časovnem zamiku več dni, tako kot je bilo uvedeno lani v prvem valu epidemije. Prejemniki bodo hrano lahko prevzeli pred skladiščem Rdečega križa Metlika in sicer: v torek, 4., sredo, 5. in četrtek, 6. maja.
V petek, 7. maja bodo razvozili oz. dostavili na dom vsem tistim, ki si sami paketa ne morejo prevzeti. V maju bodo izdajali tudi oblačila.
Za vse informacije glede potreb občanov lahko pokličete na številko 07/ 30 60 481 ali 031 689 941 ali napišete sporočilo na metlika.rk@siol.net

Akcija tik-tak

Rdeči križ Metlika bo organiziral tradicionalno preventivno zdravstveno akcijo Tik-Tak, ker gre za osnovno zdravstveno storitev. Akcija zajema merjenje krvnega tlaka, sladkorja in holesterola. Potekala v sredo, 5. maja ob 19.uri v prostorih gasilskega doma Grabrovec. Na meritvah bosta lahko največ dve osebi hkrati, ostali pa bodo v tistem času počakali zunaj, ker jih bo usmerjala prostovoljka. Meritev se lahko udeležilo le zdravi občani. Obvezna je uporaba obrazne maske, razkuževanje rok in vzdrževanje razdalje.

Akcija Občanka

Rdeči križ Metlika bo organiziral tradicionalno preventivno zdravstveno akcijo Občanka, ker gre za Edukativni pregled dojk. Pregled bo potekal v soboto, 29.maja v prostorih zdravstvenega doma Metlika.

Potekal bo v treh skupinah in sicer:
1. Skupina ob 8.30 (14/oseb)
2. Skupina ob 9.30 (14/oseb)
3. Skupina ob 10.30 (14/oseb)

V vsaki skupini največ 14 oseb. Na pregledu bosta lahko največ dve osebi hkrati. Ostali bodo počakali zunaj, ker jih bo usmerjala prostovoljka. Za pregled se je potrebno obvezno predhodno naročiti preko telefona 07/ 30 60 481 ali 031 689 941 ali po e-pošti metlika.rk@siol.net, lahko pa pridete osebno v pisarno RK Metlika (v stavbi gasilskega doma).

Pregleda se lahko udeležilo le zdrave pacientke. V prostore ZD Metlika se lahko vstopi po predhodni triaži. Obvezna je uporaba obrazne maske, razkuževanje rok in vzdrževanje razdalje.