stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Novo mesto

Revoz bo proizvodnjo zagnal predvidoma 28. aprila

Piše: STA

Čas objave:
18.04.2020 09:40

Vnovični zagon proizvodnje v novomeški avtomobilski tovarni Revoz, kjer je delo zaradi pandemije koronavirusa začasno obstalo 17. marca, je zaenkrat predviden za 28. april. Proizvodnjo bodo zagnali postopno, sprva v eni izmeni, kaže obvestilo na spletni strani družbe.

"Zagon bo potekal postopoma, prvi teden samo v eni izmeni, zato bodo vodje svoje zaposlene neposredno obvestili, kdaj natančno začnejo z delom," so zapisali v obvestilu. So pa neuradno razmere še vedno negotove, zato lahko pride do spremembe tega datuma. Doslej je bil vnovičen zagon proizvodnje napovedan za 21. april.

Revozov sindikalist Slavko Pungeršič je 9. aprila povedal, da je vse odvisno od vnovične vzpostavitve javnega prevoza, od dobave sestavnih delov ter dogajanja v Franciji in Španiji.

Iz Revoza, ki zaposluje približno 3400 ljudi, so ob začasni zaustavitvi proizvodnje sporočili, da so sodelavce pozvali, naj ostanejo doma in sledijo navodilom pristojnih državnih organov. Pojasnili so, da je vnovičen zagon proizvodnje odvisen "tako od razmer v državi kot od odločitev matične skupine Renault".

Avtomobilski proizvajalci v obratih v Evropi počasi zaganjajo proizvodnjo. Ta teden so postopni zagon npr. začeli Volkswagen, Audi in Hyundai, za prihodnji teden ga je napovedal Daimler.