strela, udar strele Svet24.si

Strela udarila v 22-letnega koroškega lovca

drekci Svet24.si

Poglejte ta ostuden prizor v središču Ljubljane

doncic-dragic Necenzurirano

Kdo je kriv, da niste mogli gledati Dončića in ...

bojan pozar kadic videtic ura moci Reporter.si

Propadlemu politiku Bojanu Požarju se udinjanje ...

riera Ekipa24.si

Riera je v šoku! Špancem razkril, kaj se je ...

katja-in-katka-bogataj Njena.si

Katja in Katka Bogataj: Najin otrok bo imel dve ...

olimpija dragons 3 Ekipa24.si

Drama na predstavitvi Riere! Dragonsi so ...

Novice Novo mesto

Revoz v krčenje proizvodnje na eno izmeno mesec dni predčasno

Piše: STA

Čas objave:
23.02.2022 06:18

Revoz, ki je novembra lani proizvodnjo zmanjšal na poldrugo izmeno in nato januarja letos za april napovedal njeno dodatno krčenje, bo na napovedano eno delovno izmeno prešel mesec dni predčasno. Ker se težave z oskrbo polprevodnikov na globalnem trgu nadaljujejo, bo Revoz na obratovanje v eni izmeni prešel že v ponedeljek, 28. februarja.

Uprava Revoza je zaposlenim danes sporočila, da posledice težav z oskrbo s polprevodniki občutijo tako v tej novomeški kot v drugih Renaultovih tovarnah.

Ker so imeli zaradi tega pretekli teden vseh pet dni nedelovnih in ker tudi v marcu ne kaže na umiritev razmer, so se, da do novih nedelovnih dni ne bi več prihajalo, odločili za prehod na obratovanje v eni izmeni izvedli prej, kot so prvotno načrtovali, in sicer v ponedeljek, 28. februarja, so dodali.

Omenjeno namero je Revozov sindikalist Slavko Pungeršič potrdil za STA.


Kot so v Revozu poudarili ob januarski napovedi prehoda na eno proizvodno izmeno, krizi s polprevodniki še vedno ni videti konca, proizvodnja električnega smarta se zaustavlja, razmere na trgu so negotove. Dodali so, da bodo proizvodnjo predvidoma skrčili z aprilom, prizadetih pa bo približno 450 zaposlitev.

Vodstvo podjetja je začelo pogovore s socialnimi partnerji za pripravo prehoda proizvodnje z ene izmene in pol na eno izmeno, kar ustreza zmanjšanju dnevne proizvodnje s 486 na 325 vozil na dan. S tem ukrepom bo prizadetih okoli 450 zaposlitev, so januarja sporočili iz novomeškega proizvajalca avtomobilov.

"Vodstvo podjetja se zavezuje, da bo skupaj z zavodom za zaposlovanje in partnerskimi agencijami sodelavcem, ki bodo zapustili podjetje, pomagalo pri iskanju novih zaposlitev," so še poudarili.

Revoz je sicer lani v zahtevnih razmerah krize z oskrbo polprevodnikov in težavah, ki so bile povezane s posledicami epidemije covida-19, proizvedel 95.797 vozil, kar je 31 odstotkov manj kot leta 2020.