nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Ribnica

Ribiški proračun po meri vseh

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.02.2016 14:16

Osrednja izmed osmih točk sedme redne seje občinskega sveta v Ribnici, druga obravnava odloka o proračunu za leto 2016, je v primerjavi s podajanjem mnenj in predlogov v prvem branju decembra lani, minila konstruktivno, proračun pa je bil sprejet soglasno.

V občinski blagajni bo letos na voljo 7,2 milijona evrov, pri čemer je treba upoštevati še nekaj več kot milijon evrov kot občinski delež za vodooskrbni projekt Soriko, ki se nalaga na poseben račun treh občin (Ribnica,Sodražica,Kočevje), njegov skrbnik v tem projektu pa je občina Kočevje.

Župan Jože Levstek, občinska uprava in predlagatelji amandmajev so v poldrugemu mesecu našli skupni jezik tako, da so s premišljeno prerazporeditvijo denarja na nekaterih proračunskih postavkah pripravili proračun po meri vseh.

Svetniki so soglašali, da je predlog proračuna v času, ko država zmanjšuje glavarino pravzaprav več kot dobro pripravljen.


S tako skrojenim proračunom je bil zadovoljen tudi Samo Pogorelc, svetnik SLS, še posebej, ker se je našel denar za sanacijo parketa v osnovni šoli Dolenja vas in projekt čistilne naprave v tej krajevni skupnosti.
Ob predstavitvi proračuna je Levstek še poudaril, da je v občinski malhi denar tudi za naložbe v znesku 1,7 milijona evrov, poudaril pa je, da se občina v prihodnjemu letu ne bo zadolževala.

Regionalni vodovod Sodražica Ribnica Kočevje bo v tem letu tudi za občino Ribnica največja investicija, ki bo sicer v naslednjih štirih letih zaposlovala gradbeno operativo tudi z območja teh treh občin.

Jože Levstek o proračunu


Jože Levstek o regionalnemu vodovodu