nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice

Ribnica bo zasijala

Piše: R.K.

Čas objave:
11.04.2022 08:26

Župan Ribnice Samo Pogorelc je podpisal pogodbo za Prenovo in razširitev ulične razsvetljave v mestnem jedru Ribnice, ki predstavlja enega izmed pomembnejših izvedbenih projektov in h kateremu pristopajo že v tem tednu, namreč obstoječa ulična razsvetljava je trenutno zelo pomanjkljiva in dotrajana, deluje le še 12 svetilk.

Vse nove ulične svetilke, skupaj jih bo kar 61, bodo v obliki klasične kvadratne laterne, v sodobnem izgledu brez brez figurativnih dodatkov ali ornamentov, v jekleni izvedbi in mat barvi. Ploščico za pritrditev pa bo krasil ribniški grb.

Celotna investicija obsega izvedbo kabelske kanalizacije v skupni dolžini 998 metrov, 44 novih priključitvenih elektro jaškov, vertikalno kabelsko kanalizacijo do konzolnih svetilk, ki jih bo 32, priključitvene doze pod konzolnimi svetilkami, dobavo in montažo svetilk na kandelabrih, predvidenih je kar 29 novih.

V postopku javnega naročila je bil kot najugodnejši ponudnik izbrano podjetje Javna razsvetljava d. d. iz Ljubljane, ki bo pogodbena dela predvidoma zaključil do konca meseca avgusta 2022. Vrednost celotnega projekta je ocenjena na dobrih 338.000,00 € z DDV.

Tako bo mestno jedro kmalu zasijalo z z varčnimi, okoljsko primernimi svetilkami ter hkrati ponudilo varnost vsem sprehajalcem in ostalim udeležencem v prometu.