stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice

Ribnica bogatejša za deset defibrilatorjev

Piše: R.K.

Čas objave:
25.07.2022 08:08

Občina Ribnica je v sklopu projekta Skupaj za varni jutri poskrbela za namestitev desetih novih avtomatskih eksternih defibrilatorjev (AED). AED je naprava, ki je sposobna zaznati zastoj srca pri človeku, s pomočjo električnega sunka pa lahko srce ponovno požene in s tem reši življenje.

AED-ji so v občini Ribnica na novo nameščeni na naslednjih lokacijah: zasebna hiša Otavice 6a, gasilski dom Prigorica, gasilski dom Lipovec, gasilski dom Jurjevica, gasilski dom Bukovica, gasilski dom Dane, zasebna hiša Gorenji Lazi 6, stanovanjska hiša Pugled 7, Rokodelski center Ribnica, ter poslovna stavba Lepovče 23. AED-ji na navedenih desetih lokacijah so prosto dostopni 24 ur na dan, vse dni v tednu.

V sklopu projekta je Občina Ribnica izbrala Zdravstveni dom Ribnica za izvajanje delavnic temeljnih postopkov oživljanja z AED ter tudi zagotovila potrebno opremo za izvajanje delavnic.

Skupno bo v prihodnjih mesecih izvedenih 52 delavnic. Tako občane vljudno vabijo, da se udeležijo delavnic, ki bodo izvedene do 31. decembra oziroma do 30. marca prihodnje leto. Termini delavnic bodo objavljeni naknadno na spletni strani Občine Ribnica.

Občina Ribnica pripravlja tudi računalniško platformo, ki bo omogočala natančen prikaz lokacije najbližjega defibrilatorja, s čimer bo s pomočjo vseh občanov zagotovljena hitra in učinkovita oskrba osebe z nenadnim zastojem srca.