pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Ribnica

Ribniški SDS odgovarja Zares-u

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.02.2013 19:41

Ribniški občinski svetniki, tako kot njihove kolegi v Kočevju, se na dveh zadnjih sejah, niso ukvarjali kaj dosti s letošnjim proračunom, ki so ga sicer sprejeli z molkom, brez obravnave, v pičle pol minute. Večino časa so posvetili ugotovitvam Komisije za prepprečevanje korupcije.

Občinske malhe pa so se na zadnji seji dotaknili nekoliko iz ozadja. Pod drobnogled so v točki, ko so potrjevali zapisnik, povzeli ugotovitve stranke Zares, ki je pred dvema tednoma na tiskovni konferenci predstavila sicer očem javnosti na občini skrito listino spisano v protikorupcijski komisiji.

Slednja je namreč zaradi povezave in sklepanja poslov občine Ribnica s gradbenim podjetjem Tanko. d.oo,. ki ga je do januarja 2012 kot direktor vodil Alojzij Levstek, brat podžupana in občinskega svetnika Vinka Levstka, junija lani ugotovila sum kršitve določb zakona o integriteti in preprečevanju korupcije na občini Ribnica.
Miha Klun, vodja svetniške skupine SDS, je odločno ugovarjal Andreji Škrabec, predsednici občinskega odbora stranke Zares in dejal, da gre pri tem za podlo zavajanje in popačeno predstavitev ugotovitev poritkorupcijske komisije. Škrabčeva je še dejala, da je pri sklepanju nekaterih drobnih poslov, ko vrednost z DDV ne preseže 40 tisoč evrov, šlo za vnaprej dogovorjena, in ne urgentna dela, katerimi je kasneje dodan aneks.
Znesek namreč na pade v javna naročila, kar pomeni, da ni potreben javni razpis . V stranki Zares razmišljajo , da bi ribniški primer, sum koruptivnega dejanja, posredovali državni revizijski komisiji ali računskem sodišču.

Miha Klun o zavajanju


Andreja Škrabec o ugotovitvah