franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice

Ribniški sejem vabi

Piše: Oglasno sporočilo

Čas objave:
01.09.2023 06:00

Prvo nedeljo v septembru bo v Ribnici največja turistično etnološka prireditev v državi, Ribniški sejem.

Sejemsko dogajanje je prvovrstno celodnevno druženje, kjer se prepletajo družabnost in poslovni ter trgovski odnosi, prednostno pa tudi prikazujejo znanje naših priznanih rokodelskih mojstrov in opominjamo na njihovo pomembno družbeno in gospodarsko vlogo.

Ribniški semenj je prav zato etnološka posebnost v slovenski deželi, ki ji po številu razstavljavcev in velikosti odprtega sejemskega prostora gotovo ni nobena druga primerljiva.

Semenj nikoli ni isti, saj sejemskega vrveža ne morete poustvariti, marveč se rojeva vedno znova in znova drugačen, vendar ohranja svoj šarm. Z njim vsako leto prepriča več kot 30.000 obiskovalcev.

Semenj je v njegovem osrednjem delu s prikazi dela rokodelcev videti kot pravi muzej na prostem oziroma živi muzej. Na ta način dokazujemo, da s to dolgoletno tradicijo tu še vedno živimo in jo poskušamo predajati naprej mladim rodovom. Ribniški rokodelci svoje obrti prikazujejo na Škrabčevem trgu, ostale rokodelce pa je moč najti na dvorišču Rokodelskega centa.

Izbrana kulinarična ponudba sledi našim smernicam, da bi bila sejemska ponudba celovita. Tako tudi sami spodbujamo in iščemo ponudnike tradicionalnih lokalnih in slovenskih jedi, ki sejemski dan dopolnijo z izjemno pomembnim delom naših življenj – s hrano. Na semnju vas bo zagotovo na vsakem koraku spremljal vonj okusnih jedi.

Sejemski dan je prežet z glasbo, s prireditvami in koncerti. Suhorobarske igre so preplet znanja in veščin, ki jih tekmovalne skupine kažejo na grajskem odru – slednjega nato zavzamejo mnoga lokalna društva. Ob 16. uri na grajskem odru nato zazveni osrednji koncert z atraktivnimi glasbenimi izvajalci. Koncert pa še ne pomeni konec semanjega dneva, saj se glasbeno dogajanje odvija od jutra do pozne noči.

Več o ribniškem sejmu najdete na uradni spletni strani sejma