nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Novo mesto

Rotary klub s Krstom pri Savici za počitnice otrok

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.03.2016 11:20

Rotary klub Novo mesto bo danes v Novem mestu, jutri pa v Šentjerneju pripravil tradicionalno dobrodelno kulturno prireditev, na kateri bodo zbirali sredstva za poletne počitnice otrok s posebnimi potrebami.

Foto: KCJT

Ob 20-letnici kluba bodo nocoj ob 19.uri v novomeškem Kulturnem centru Janez Trdina, jutri pa v Kulturnem centru Primož Trubar v Šentjerneju gostili komorno opero “Krst pri Savici”, v priredbi mladega novomeškega skladatelja Toma Kobeta. Konzervatorij za glasbo in Glasbena akademija Jurija Slatkonje sta k sodelovanju povabila izjemno operno pevko Ireno Yebuah Tiran, ki se bo predstavila v glavni vlogi in dirigenta Aleša Makovca. Vstopnice so na voljo v predprodaji.

Irena Yebuah Tiran, ki se bo na odru predstavila kot 16-letna Bogomila, je v pogovoru za radio Krka povedala, da je bila opera premierno predstavljena na odru Kulturnega centra Janez Trdina 30.novembra lani, sledile so še 3 predstave, zdaj bosta na vrsti še dve. Gre za izjemno delo mladega skladatelja, ki je Yebuah-Tiranovo povsem navdušil in prepričana je, da bodo gledalci tudi tokrat uživali. 

Dodala je, da se veseli sodelovanja v dobrodelnem projektu Rotary kluba. Tudi sicer veliko sodeluje na področju dobrodelnosti, med drugim v vseslovenskem projektu Botrstvo. 

Z Ireno Yebuah Tiran se je pogovarjala Renata Mikec