materinski2 Svet24.si

Materinski dan: najstarejša mati stara 66 let, ...

Nusa_Lesar Svet24.si

Nuša Lesar odhaja na porodniško, nasledila jo bo...

POR016321 Necenzurirano

Preiskava NPU naplavila staro znanko iz afere ...

kardinal franc rode bobo Reporter.si

Uporniški pater Roblek razkriva grehe kardinala ...

primoz roglic Ekipa24.si

Kakšen 'norec'! Neverjetno, kaj uspeva Primožu ...

aljoša-galun Njena.si

Kako se ima Aljoša po slovesu iz šova MasterChef?

hrovat 1 Ekipa24.si

Po upokojitvi in grozljivem padcu zdaj ...

Novice Novo mesto/Brežice

Sanacijskim upravam bolnišnic 124.000 evrov delovne uspešnosti

Piše: Ministrstvo za zdravje/STA

Čas objave:
31.12.2019 16:01

Desetim upravam bolnišnic v sanaciji, ki so dosegle kriterije za izplačilo, so od lanskega junija do letošnjega septembra izplačali 124.170 evrov delovne uspešnosti iz naslova povečanega dela. Letošnje leto je prineslo tudi spremembo na čelu sanacijskega odbora, saj je novembra predsedniško funkcijo od Mirka Stoparja prevzel Robert Cugelj.

Za delovno uspešnost so članom sanacijskih uprav v Splošni bolnišnici Novo mesto od junija 2018 do septembra 2019 , izplačali  21.077,84 evrov, Splošni bolnišnici Brežice pa 11.998,73 evrov. 

Bolnišnica Brežice

Kot so na ministrstvu na zdravje pojasnili za STA, so člani sanacijske uprave za uspešno izvajanje sanacije nagrajeni z delovno uspešnostjo iz naslova povečanega obsega dela skladno z interventnim zakonom za sanacijo bolnišnic in zakonom o sistemu plač v javnem sektorju.

Slednji določa, da se javnemu uslužbencu lahko izplača del plače za delovno uspešnost iz naslova povečanega obsega dela za opravljeno delo, ki presega pričakovane rezultate dela v posameznem mesecu, če je na ta način mogoče zagotoviti racionalnejše izvajanje nalog uporabnika proračuna.

Na podlagi četrtletnih poročil o izvajanju sanacije, ki jih sanacijske uprave bolnišnic posredujejo ministrstvu za zdravje, je to pripravilo predlog za izplačilo delovne uspešnosti sanacijskim upravam, ki so dosegle kriterije za izplačilo.

Za sanacijo bolnišnic, ki se je začela z decembrom 2017 po sprejetju interventnega zakona, je vlada namenila 135,6 milijona evrov proračunskih sredstev za pokritje 80 odstotkov akumuliranega minusa bolnišnic.