volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Metlika

Seja metliškega občinskega sveta

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.11.2015 12:37

V četrtek, 5. novembra 2015, je na Občini Metlika potekala 8. redna seja Občinskega sveta Občine Metlika, na kateri je bilo obravnavanih 11 točk dnevnega reda.

Članom občinskega sveta je bila s strani Gasilske zveze Metlika predstavljena gasilska dejavnost v občini Metlika ter organiziranost in sistem vodenja Gasilske zveze Metlika.

Sprejeti so bili sklepi o dobitnikih priznanj Občine Metlika v letu 2015 ter sklepi o dobitnikih priznanj za delo na področju športa. Priznanja za delo na področju športa za letošnje leto bodo podeljena Urški Čavič kot najboljši športnici, Mladinski ekipi Rokometnega kluba Metlika kot perspektivni športni ekipi ter Rokometnemu klubu Metlika kot društvu oz. organizaciji, ki je veliko prispevala k razvoju in popularnosti športa na območju občine Metlika. Plaketi Občine Metlika bosta podeljeni Jožefu Nemaniču iz Čuril ter Kampu Podzemelj. Najvišje občinsko priznanje, to je naziv častnega občana Občine Metlika, bo letos podeljen Mirjanu Kulovcu, predsedniku uprave Kolpe d. d. Metlika. Priznanja bodo podeljena na osrednji slovesnosti ob občinskem prazniku, ki bo v četrtek, 26. novembra 2015, ob 18. uri, v športni dvorani pri Osnovni šoli Metlika.

Občinski svet Občine Metlika je na seji med drugim podal soglasje k Statutu javnega zavoda Zdravstveni dom Metlika, za katerega smo bili zaprošeni. Sprejet je bil sklep o spremembi načrta razvojnih programov za obdobje 2015-2018. Člani občinskega sveta pa so se tudi na tej seji seznanili s potekom projekta Belokranjski vodovod, ki je v zaključni fazi.

Sprejet je bil tudi sklep o spremembi sklepa o ugašanju in delni nočni redukciji javne razsvetljave na območju občine Metlika. Ukrep ugašanja in delne nočne redukcije javne razsvetljave, ki je bil sprejet na 6. redni seji občinskega sveta, dne 4. 6. 2015, je namreč naletel na veliko nasprotovanje v Podzemlju in Kloštru. Krajevna skupnost Gradac se je tako odločila in predlagala, da se odpravi ukrep ugašanja v nočnem času v naselju Klošter, Krajevna skupnost Podzemelj pa se je odločila in predlagala, da se ukrep ne odpravi, se pa spremeni ura ugašanja. Do zdaj je to bilo od 23. do 5. ure zjutraj, po novem pa bo ugašanje javne razsvetljave veljalo od 23.30 do 4.30 ure.