stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Mokronog

Seja o oprostitvi komunalnega prispevka in letnih programih

Piše: R.K.

Čas objave:
22.02.2018 09:41

Občinski svet Občine Mokronog-Trebelno je na včerajšnji 18. redni seji v tem mandatu med drugim oprostil plačila komunalnega prispevka za priključitev na javni vodovod prebivalce Jelševca in Cikave.

Že na 16. redni seji je občinski svet potrdil sklep o prevzemu Vaškega vodovodnega sistema Jelševec v upravljanje te trajno last Občine Mokronog-Trebelno, včeraj pa je potrdil še sklep o oprostitvi plačila komunalnega prispevka za 32 uporabnikov omenjenega vodovoda.

„Sklep občinskega sveta je podlaga za sklepanje individualnih pogodb o priključitvi uporabnikov vaškega vodovoda Jelševec na javno vodovodno omrežje. Občani naselij Jelševec in Cikava morajo pogodbo z upravljavcem, to je Komunala Trebnje, skleniti v naslednjih šestih mesecih, javno podjetje pa bo nato izvedlo priključitev posameznih objektov na javni vodovod,“ je povedala direktorica Občinske uprave Občine Mokronog-Trebelno Mojca Pekolj. (- pripeta tonska izjava M. Pekolj)


Ostali sklepi:
Na včerajšnji seji so potrdili tudi letne programe športa, kulture in socialnega varstva za letošnje leto. Na javnem razpisu za sofinanciranje športnih programov in projektov bodo tako razdelili 14.700 evrov, za področje kulture 11.000 evrov in za področje socialnega varstva 9.800 evrov. Hkrati bodo v marcu objavili še javni razpis za spodbujanje kmetijstva (12.000 evrov) in za aktivnosti na področju turizma (7.300 evrov). Na petih javnih razpisih bo tako na voljo skupaj 55 tisoč evrov oziroma 22,5 odstotka več kot v preteklih letih. Razpisi bodo objavljeni prihodnji mesec, prijavitelji pa bodo imeli 30 dni časa za prijavo, vmes pa bodo konec marca na občini organizirali tudi sestanek s predsedniki društev in jih seznanili z novimi pravilniki in pogoji za pridobitev denarja.
V svet zavoda Center za izobraževanje in kulturo Trebnje so imenovali Ano Vene, predstavnica občine v svetu zavoda Knjižnice Pavla Golie Trebnje ostaja Milica Korošec, v svetu zavoda Zdravstveni dom Trebnje pa Zdenka Kučič.
Občinski svet se je na včerajšnji seji seznanil tudi z gradivom in sklepi Občinskega sveta Občine Šentrupert glede dogajanj na območju nekdanje vojašnice Puščava, ki leži na meji med občinama, potrdil pa je tudi prejemnike letošnjih občinskih priznanj. Slovesna prireditev ob občinskem prazniku s podelitvijo priznanj bo v petek, 16. marca.

Mojca Pekolj o redni seji