stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Velike Lašče

Seja tudi o protikorupcijski komisiji in anonimkah

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.03.2016 08:49

Svetniki občine Lašče so na deseti redni seji, drugi v tem letu, obravnavali 10 točk dnevnega reda, po predlogu župana Antona Zakrajška. Tako so med drugim prisluhnili letnem poročilu medobčinskega inšpektorata za redarstvo, ki je za svetnike pripravil izčrpan pregled dejavnosti v vseh petih občinah,v katerih izvaja službo.

» Slednji tudi v naši občini opravlja naloge, ki so bile skladne našim pričakovanjem, » je poudaril Zakrajšek,

Marija Ajdič Francelj, vodja medobčinskega inšpektorata in redarstva je med drugim dejala, da je Inšpektorat v lanskemu letu v občini Velike Lašče izrekel za skoraj 30 tisoč evrov denarnih kazni, glob, upravnih in sodnih taks. Od tega zneska je bilo zadnjega decembra 2015 vplačanih nekaj manj kot trinajst tisoč evrov.

V tem času je občinski redar v Velikih Laščah v zvezi z mirujočim prometom izrekel 16 opozoril, napisal 14 obvestil in izdal pet plačilnih nalogov za napačno parkiranje. Svetniki bodo v nadaljevanju seje sprejeli več odlokov, tudi odlok o turistični taksi v občini, ki bo v primeru, da bodo pravne osebe prezrle in ne računale takso za nočitve gostov, krepko udaril po žepu.


Predviden kazen znaša 500 evrov. Ob koncu seje so svetniki prisluhnili poročilu župana o aktualnih dogodkih v občini ter zastavili več vprašanj oziroma podali pobude. Slednje so se največ nanašale na zimsko službo čiščenje in pluženja v občini.

Župan se je dotaknil tudi anonimk , ki se širijo po občini in okrog o domnevnih nepravilnosti pri prirejanju javnih razpisov po strankarski pripadnosti.

Zakrajšek je izrecno poudaril, da gre za grobo natolcenjevanje in blatenje župana in občinske uprave, pisce anonimk pa je pozval, da če jih je kaj h vlačah, naj se razkrijejo.

Anton Zakrajšek o seji


Anton Zakrajšek o anonimkah